[ad_1]
Panna cotta cu sos de kiwi este un deşert mai exotic, deci mai puţin preparar la noi în ţară. Are însă un gust foarte bun şi se poate prepara şi cu zahăr, şi cu îndulcitor.
Datorită acestui fapt, l-am putea încadra în categoria ducliurilor dietetice mai puţin dulci. De ce să îl prepari? Pentru că e o sursă de vitamina C, datorită fructului kiwi, dar şi pentru că durează numai 30 de minute să ai un deşert de casă pe masă.
Ingrediente:
- 2 plicuri gelatină
- 320 g smântână fermentată (25% grăsime)
- 400 ml smântână pentru frişcă
- 35 g îndulcitor
- 1 linguriţă extract de vanilie
Pentru sos:
- 3 kiwi bine coapte
- 6 g îndulcitor
Mod de preparare:
Prima dată trebuie să dizolvi gelatina în apă rece. E suficient să foloseşti 50 ml. Apoi amestecă smântâna cu extractul de vanilie şi cu îndulcitorul. Pune totul într-un ibric, la foc mic. Amestecă din când în când, până se omogenizează. În momentul în care dă în clocot, ia deoparte şi incorporează gelatină. Amestecă până la omogenizare. Lasă compoziţia să se răcească.
După ce crema obţinută anterior s-a răcit complet, amestec-o cu smântână fermentată. Transferă compoziţia în câte pahare şi bagă-le apoi în frigider pentru 4-5 ore.
Înainte de servire, curata kiwi de coajă şi pasează fructele, ca să obţii un piure. Pune piureul de fructe într-un vas antiaderent. Adaugă îndulcitorul şi pune totul la foc potrivi. După ce dă câteva clocote, lasa la răcit. Înainte de servire toarnă sosul de kiwi peste panna cotta din pahar şi decorează cu o felie de portocală sau de kiwi.
[ad_2]