joi, noiembrie 21, 2024
AcasăCulinarPapanași ca la bunica. Iată cum să pregătești acest deliciu după rețeta...

Papanași ca la bunica. Iată cum să pregătești acest deliciu după rețeta tradițională

[ad_1]

Pentru iubitorii de deserturi pufoase, aromate și gustoase, ideali sunt niște papanași ca la bunica. Aceștia se fac cu dulceață de afine și cu smântână grasă, iar dacă adăugăm câteva condimente inedite, la final ne vom răsfăța papilele gustative. Papanașii merg de minune la mesele festive, la ceas aniversar, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de savoarea unui desert irezistibil. Iată cum să pregătești acest deliciu după rețeta tradițională.

Papanași ca la bunica

Când vine vorba de gustoșii papanași de casă, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete și trucuri culinare. Papanașii au o textură pufoasă, sunt aromați, fragezi și au un aspect deosebit. Aceștia se ornează cu dulceață de afine și smântână, iar pentru un plus de aromă putem adăuga esență de vanilie sau un pic de scorțișoară.

Delicioșii papanași ca la bunica vor aminti celor dragi de vremea copilăriei. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație, la final vom obține un adevărat deliciu.

Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, putem pregăti și niște mere coapte caramelizate. Acestea se fac la cuptor și se pot umple cu nucă măcinată amestecată cu zahăr și pudră de scorțișoară. La fel de bine, putem face un chec cu mere rase în aluat. Acesta este ideal la orice masă, chiar și dimineața cu o cafea aromată. Checul poate fi făcut cu lapte, cu smântâmă, cu fructe, cu nucă sau cu ciocolată.

Rețeta celor mai buni papanași de casă

Pentru delicioșii papanași făcuți ca la bunica acasă vom avea nevoie de 300 g de făină, 400 g de brânză de vaci, 2 ouă, 1 linguriță de praf de copt, 1 pliculeț de zahăr vanilat, coaja rasă de la o lămâie, un praf de sare, ulei pentru prăjit, smântână, dulceață de afine și zahăr pudră.

Într-un bol mare se pune brânza de vaci apoi se adaugă ouăle, sarea, vanilia, coaja rasă de lămâie și se amestecă totul foarte bine. Se adaugă după aceea praful de copt și făina și se amestecă din nou apoi se frământă aluatul foarte bine.

Când este gata, se lasă aluatul la dospit timp de 30 de minute. Se împarte aluatul în bile mari și bile mici. Cele mari se aplatizează cu palmele apoi se apasă cu degetul în mijloc pentru a se forma baza papanașilor.

Într-o tigaie cu ulei încins se prăjesc bilele de aluat timp de 2-3 minute. Gogoșelele obținute se pun pe o farfurie cu prosoape de hârtie pentru a se scurge uleiul. Pe o farfurie se așază gogoașa mare de aluat ca bază, iar deasupra se pune bila cea mică de aluat. Se toarnă smântână apoi dulceață de afine și un pic de zahăr pudră. Gustoșii papanași se servesc calzi.

Papanașii făcuți după rețeta bunicii sunt aromați, pufoși și gustoși. Aceștia merg serviți la orice masă și la orice ocazie alături de alte deserturi savuroase. Papanașii se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Papanașii le vor aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele savuroase ale bunicii.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments