marți, aprilie 23, 2024
AcasăCulinarPapanași cu smântână și dulceață. Cum să îi cucerești pe cei de...

Papanași cu smântână și dulceață. Cum să îi cucerești pe cei de la masă cu un desert savuros

[ad_1]

Atunci când vrem să pregătim acasă un desert aromat și gustos, ideali sunt delicioșii papanași cu smântână și dulceață. Acest desert este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată cum să îi cucerești pe cei de la masă cu un desert savuros.

Papanași cu smântână și dulceață, un deliciu irezistibil

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Dacă vrem să pregătim acasă un desert aromat, gustos și pufos, atunci putem face niște papanași cu smântână și dulceață. Papanașii făcuți după rețeta tradițională sunt pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Papanașii cu smântână și dulceață pot fi pregătiți la mesele festive, alături de alte deserturi savuroase. La ceas aniversar, pe lângă acest deliciu, putem pregăti și o prăjitură cu gutui caramelizate, rafinată și aromată. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, ideal este un pandișpan cu cremă de zahăr ars.

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un adevărat deliciu de casă, putem pregăti niște papanași savuroși. Cu siguranță, acest desert va fi apreciat de toți cei de la masă.

Rețeta unui desert de casă gustos și aromat

Pentru delicioșii papanși cu smântână și dulceață vom avea nevoie de 550 g de brânză de vaci, 2 ouă, 2 lingurițe de esență de vanilie, 1 linguriță de praf de copt, 350 g de făină, sare, 400 ml de ulei pentru prăjit, smântână și dulceață de afine.

Într-un castron mare se pune brânza de vaci și sarea, apoi se amestecă foarte bine până când se topește sarea. După aceea se adaugă ouăle și se amestecă din nou, apoi se pune esența de vanilie și praful de copt. La final, se încorporează făina și se amestecă până când se obține un aluat elastic și omogen.

Se frământă aluatul până când acesta capătă o consistență elastică și nu se mai lipește de mâini. Aluatul pentru papanași se acoperă cu o folie alimentară și se pune la frigider pentru 30 de minute.

După aceea, se scoate aluatul de la rece, se împarte în două și se întinde fiecare bucată de aluat. Se decupează 20 de cercuri și 10 bile de aluat.

Într-o tigaie se pune uleiul la încins și se prăjesc cercurile și bilele de aluat la foc mic. Când sunt gata se scot pe șervețele de hârtie pentru ca uleiul să se scurgă. Papanașii se așază pe farfurii în momentul servirii. Se pune primul cerc de aluat, apoi o linguriță de smântână și o linguriță de dulceață de afine dulce-acrișoară. După aceea se pune celălalt cerc de aluat, o linguriță de smântână și o linguriță de dulceață apoi deasupra se pune o bilă de aluat. Cu siguranță delicioșii papanași vor fi gustoși, aromați, pufoși și cu un aspect deosebit.

Papanașii cu smântână și dulceață sunt pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține un desert delicios. Papanșii pot fi pregătiți la ceas aniversar, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un preparat culinar irezistibil.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments