vineri, octombrie 18, 2024
AcasăCulinarPate de linte verde. Rețetă autentică spaniolă

Pate de linte verde. Rețetă autentică spaniolă

[ad_1]

În perioada postului un pate de linte verde este un adevărat deliciu. Mai mult decât atât, în Spania, lintea este considerată unul dintre principalele produse pe care gospodinele locale le folosesc în mâncărurile lor. Bucătăria tradițională spaniolă cuprinde o gamă largă de mâncăruri din linte, iar pateul preparat după această rețetă este perfect pentru un mic dejun consistent sau ca o gustare delicioasă.

De asemenea, pateul poate fi servit cu felii de pâine proaspătă la prânz. Acest pateu este o opțiune excelentă pentru vegetarienii care nu-și pot permite un pateu clasic de carne sau pentru persoanele care țin post. Pentru a pregăti deliciul spaniol veți avea nevoie de linte verde în cantitate de 150g, ulei de măsline aproximativ 3 linguri, semințe de susan aproape o lingură și o lingură de suc de lămâie. Pentru o consistență mai pufoasă gospodinele folosesc și 3 linguri de sos de soia. Acest sos influențează nu doar consistența pateului dar și culoarea acestuia.

Pate de linte verde. Metoda simplă de pregătire a deliciului

Pentru a pregăti deliciul se spală lintea și se pune la fiert în apă ușor sărată. Este bine să știți că veți avea nevoie de 200-300 ml de apă pentru a găti lintea. Odată ce lichidul fierbe, reduceți focul la mic și acoperiți vasul. Se fierbe lintea verde timp de 15-20 de minute.

Se scurge și se lasă să se răcească puțin. Semințele de susan se prăjesc într-o tigaie separat. Ulterior, se amestecă lintea cu semințele de susan, se toarnă uleiul de măsline, sosul de soia și sucul de lămâie.

Se asezonează cu sare și piper. Se amestecă bine. Pentru a reuși să amesteci suficient de bine toate ingredientele este indicat să folosești un blender până când se formează o pastă groasă. Consistența obținută, adică pateul, se lasă la frigider timp de 1-2 ore. Deliciul se servește cu felii de pâine, legume proaspete sau ierburi aromatice.

Beneficiile alimentului. Ce vitamine conține lintea?

Beneficiile lintei verzi constau în abundența de vitamine și minerale. Printre cele mai principale se numără potasiu, magneziu, calciu, fosfor, zinc și vitaminele B. Consumul regulat de linte are un efect pozitiv asupra sănătății intestinale, precum și asupra sănătății vasculare. Acest aliment ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge și la prevenirea dezvoltării aterosclerozei.

În ceea ce privește conținutul de nutrienți, toate tipurile de linte sunt aproximativ la fel. Însă, lintea verde are mai multe proteine și calciu și își păstrează coaja mai bine decât lintea roșie, care este bogată în fibre. Lintea roșie deține recordul în ceea ce privește conținutul de fier și potasiu.

Lintea, ca și alte leguminoase, crește, de asemenea, formarea de gaze. Prin urmare, acestea trebuie consumate cu moderație. Persoanele cu probleme renale și gută trebuie să se abțină din a consuma pate din linte. Acestea pot provoca o acumulare excesivă de acid uric din cauza conținutului lor de purine.

Un pate de linte verde este mai bun pentru femeile însărcinate, diabetici și persoanele cu probleme digestive. Pe când fasolea este un lider în antioxidanți, iar mazărea este considerată hipoalergenică, motiv pentru care este adesea adăugată în alimentele pentru copii. Astfel, fiecare aliment din această grupă este recomandată de specialiști pentru a fi consumată.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments