[ad_1]
Dacă vrem să readucem la masă aromele din vremea copilăriei, ideală este savuroasa plăcintă cu prune ca la bunica. Această plăcintă este gustoasă, aromată și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert tradițional irezistibil. Iată rețeta de odinioară cu care vei obține un adevărat deliciu.
Plăcintă cu prune ca la bunica
Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la deserturile tradiționale de casă precum o plăcintă cu mere delicioasă sau niște faguri moi și pufoși până la deliciile sofisticate precum prăjitura imperială sau cea numită Floare de Colț, toate sunt pe placul multora dintre noi.
Pentru iubitorii de deserturi făcute ca în vremea copilăriei, ideală este o savuroasă plăcintă cu prune ca la bunica. În plin sezon de toamnă, plăcinta cu prune este nelipsită de la masă alături de alte preparate culinare delicioase.
Prunele au numeroase beneficii pentru organism și pot fi transformate foarte ușor în ingredientul perfect pentru niște plăcinte aromate, gustoase și pufoase. La fel de apreciată este plăcinta cu dovleac, vedeta sezonului rece.
Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert ca în vremea copilăriei, putem pregăti o savuroasă plăcintă cu prune ca la bunica. Aceasta va fi cu siguranță apreciată de toți cei de la masă.
Rețeta cu care vei pregăti o plăcintă aromată și pufoasă
Pentru a pregăti acasă o delicioasă plăcintă cu prune avem nevoie de 1 ou, 200 g de unt, 200 ml de lapte, 100 g de zahăr, 550 g de făină, 20 g de drojdie proaspătă și un praf de sare, ingrediente ce vor fi folosite la prepararea aluatului de plăcintă. Pentru umplutură vom folosi 750 g de prune, 50 g de zahăr vanilat, 1 linguriță de pudră de scorțișoară și 3 linguri de griș.
Mai întâi se pregătește aluatul pentru plăcinta cu prune. Într-un bol se pune drojdia și o linguriță de zahăr. Se adaugă după aceea 3 linguri de lapte cald și se amestecă până când toate ingredientele se omogenizează și drojdia se diluează. Se pune și o linguriță de făină, apoi se lasă drojdia să se activeze timp de 10 minute.
Într-un vas mare se pune făina, se face o gaură la mijloc și se adaugă drojdia. Se amestecă unul împreună cu zahărul și oul până când se obține o compoziție spumoasă și omogenă. Acest amestec se toarnă peste făină, apoi se adaugă laptele cald și se amestecă din nou după care se începe frământarea aluatului până când capătă o consistență elastică și nu se mai lipește de mâini.
Se lasă aluatul de plăcintă la dospit timp de o oră. Se pregătesc prunele pentru delicioasa plăcintă. Se spală prunele, se curăță de sâmburi, iar fiecare jumătate se mai taie încă o dată în două.
Într-o tavă mare se pune hârtie de copt și se unge cu puțin unt. Aluatul de plăcintă se împarte în două, iar prima foaie de aluat se întinde în tavă. Se înțeapă cu o furculiță din loc în loc. După aceea, se așază bucățile de prune cu decupajul în sus.
Peste prune se presară pudra de scorțișoară, zahărul vanilat și grișul, care va absorbi zeama de la prune. Se pune a doua foaie de aluat peste prune, se întinde uniform și se pune tava la cuptor timp de 40 de minute. Putem verifica dacă savuroasa plăcintă cu prune este coaptă suficient aplicând testul cu scobitoarea.
Când este gata, se scoate plăcinta din cuptor, se pudrează cu zahăr vanilat și se porționează pentru a fi servită. Cu siguranță vom obține un desert tradițional irezistibil și pe placul tuturor celor de la masă.
Plăcinta cu prune ca la bunica este gustoasă, aromată și pufoasă, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta de odinioară, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert ca în vremea copilăriei.
[ad_2]