Povestea de viață a Irinei, fata lui Dem Rădulescu. Cum arată și cu ce se ocupă

159


Irina este fata lui Dem Rădulescu, unul dintre cei mai iubiți actori români. Din păcate, Irina Rădulescu avea doar 13 ani când și-a pierdut tatăl.

În urmă cu aproape 21 de ani, Dem Rădulescu s-a stins din viață. Marele actor a lăsat în urmă o fiică minunată, născută din relația cu Adriana Șchiopu. Irina Rădulescu a ales să meargă pe drumul pe care au mers și părinții ei: actoria. Ea poate fi văzută pe scena Teatrului Mic.

Irina, fata lui Dem Rădulescu: „Tata era atât de iubit, că ieşeam la plimbare noaptea, ziua era asaltat de admiratori”

Irina Rădulescu, în vârstă de 34 de ani, seamănă perfect cu mama sa, Adriana Șchiopu. A moștenit de la ea ochii, dar și talentul. A crescut în teatru, jucând pentru prima oară la 6 ani. Pe când era încă studentă la actorie, Cătălina Buzoianu a ales-o să joace în spectacolul „Furtuna”. În acest fel, Irina a ajuns la Teatrul Mic.

„A venit destul de firesc. Deşi de-a lungul timpului am vrut să fac mai multe lucruri, având diverse pasiuni. Dar, am simţit-o ca pe o întoarcere acasă în momentul în care am decis asta. Am spus «Da»!

Fiind într-un liceu teoretic, se vorbea ce e bine să faci în epoca asta. Şi atunci m-au bătut mai multe gânduri, dar în momentul în care mi-am pus problema serios, a fost ca o întoarcere acasă”, a declarat Irina, conform romaniatv.net.

Despre părinții ei vorbește mereu cu drag. Își amintește cu emoție tot ce a trăit alături de tatăl ei, Dem Rădulescu: „Tata era însăşi bucuria. Numai când se uita la mama sau la mine, răsărea soarele în ochii lui şi din ochi, şi în jurul lui şi asupra noastră!”

„Mi-am perceput părinţii în primul rând ca fiind ai mei, mai apoi mi-am dat seama că ei, prin prisma profesiei, sunt şi ai publicului. Iar ei, ca părinţi, mi-au oferit o atmosferă plină de iubire şi armonie, prielnică dezvoltării unei personalităţi proprii. Ăsta a fost avantajul suprem şi el este legat în primul rând de calitatea lor umană, pe care, desigur, au ştiut s-o pună şi în slujba artei!

Dar sensul acesta este de la om la artist, nu invers. (…)Tot ce este legat de tata este numai bucurie izvorâtă din iubire, nimic altceva! Tata era însăşi bucuria. Numai când se uita la mama sau la mine, răsărea soarele în ochii lui şi din ochi, şi în jurul lui şi asupra noastră! Este un sentiment atât de înălţător, încât niciun altul nu poate trăi pe lângă”, a spus Irina pentru femeia.ro.

“Tata era atât de iubit, că ieşeam la plimbare noaptea, ziua era asaltat de admiratori”, şi-a mai amintit Irina într-un interviu pentru recorder.ro. “Eu am fost, într-un fel, febleţea şi slăbiciunea lui. Mama trebuia să fie mână de fier, că altfel nu, cu noi nu se putea. Mie îmi era totul permis… Am fost o răsfăţată, dar nu o prost educată.”, a adăugat ea.

Irina Rădulescu, despre cum s-au cunoscut părinții ei: „Este o poveste foarte frumoasă”

Adriana Șchiopu, actrița cu ochi albaștri, l-a cucerit pe Dem Rădulescu pe când se afla pe băncile școlii, la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București. Cei doi s-au îndrăgostit nebunește, căsătorindu-se în 1984, după doar un an de relație.

„Este o poveste foarte frumoasă. Mama avea 18 ani, era la Constanța la liceu şi voia să dea la teatru şi o cunoştinţă îl știa pe actorul Dem Rădulescu de la Bucureşti. S-a dus la Bucureşti mama şi tata avea repetiţie la Teatrul Naţional și a chemat mai mulţi tineri pe care urma să îi asculte în ziua respectivă, după repetiţie.

Mama îmi povestea că erau nişte fete machiate, cu fuste. „Eu eram de la malul mării, naturală, cu părul în vânt”. Tata cred că a scanat-o. Fireşte că nu au fost împreună, dar din momentul ăla el întotdeauna a fost prezent. Unde se întorcea ea, era şi el. S-au căsătorit după mai mulţi ani. Dar el era acolo. A văzut-o, a stat în banca lui. Când ne păleşte iubirea, suntem şi răbdători”, a povestit Irina Rădulescu, potrivit Dcnews.ro.

Sursa foto: Facebook/ Irina Rădulescu


Sursa: bzi.ro