joi, mai 2, 2024
AcasăCulinarPrăjitură cu banane. Un desert gustos și ușor de făcut

Prăjitură cu banane. Un desert gustos și ușor de făcut

[ad_1]

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un desert irezistibil, ideală este o prăjitură cu banane. Aceasta are o savoare aparte, un aspect deosebit și poate fi făcută la mesele festive alături de alte deserturi rafinate și spectaculoase. Prăjitura cu banane poate fi servită la ocaziile speciale, dar și în momentele în care dorim să îi cucerim pe cei dragi cu un adevărat deliciu. Iată cum poți pregăti acasă un desert gustos și ușor de făcut.

Prăjitură cu banane

Atunci când vrem să îi surprindem pe cei de la masă cu un desert delicios, sănătos și rafinat putem pregăti rapid o prăjitură cu banane. Aceasta este cremoasă, aromată și are un aspect deosebit, fiind desertul perfect la ceas aniversar. Prăjitura cu banane și ciocolată poate fi făcută oricând, nu doar la ocaziile speciale, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Pe lângă această prăjitură savuroasă putem pregăti și o prăjitură cu foi și cremă de vanilie. Aceasta are o aromă aparte, necesită mai mult timp de pregătire însă rezultatul va fi unul încântător. Pentru iubitorii de deserturi rafinate și cu un aspect inedit ideală este prăjitura Floare de Colț. Cu siguranță această prăjitură îi va cuceri pe toți cei de la masă.

Prăjitura cu banane se face rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă folosim un strop de imaginație, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil.

Rețeta cu care vei obține un desert aromat și cremos

Pentru delicioasa prăjitură cu banane vom avea nevoie de 4 banane, 400 g de făină, 1 linguriță de praf de copt, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 1 linguriță de scorțișoară, jumătate de linguriță de sare, 200 g de unt, 100 g de zahăr brun, 100 g de zahăr tos, 4 ouă, esență de vanilie și 350 ml de lapte bătut.

Se preîncălzește cuptorul apoi se unge o tavă cu unt și puțină făină. Într-un bol se mixeaxă untul împreună cu vanilia, zahărul brun și zahărul tos. Într-un alt bol se amestecă făina împreună cu praful de copt, bicarbonatul, sarea și scorțișoara. În alt bol se pisează bananele cu o furculiță. Peste compoziția cu unt și zahăr se pun ouăle și se mixează foarte bine, apoi se adaugă piureul de banane. Se pune și făina apoi jumătate din cantitatea de lapte bătut. Se mai adaugă iar un pic de făină și restul de lapte și se amestecă foarte bine pentu a obține o compozițe omogenă.

Compoziția se toarnă în tava întinsă apoi se nivelează cu o spatulă sau cu o lingură. Se coace prăjitura timp de 50 de minute. Între timp vom pregăti crema pentru delicioasa prăjitură. Se amestecă 250 g de mascarpone cu 100 g de Nutella, iar crema obținută se întinde peste prăjitura scoasă din cuptor. La final, putem pune peste stratul de cremă câteva bucăți de banană și niște fulgi de cocos sau de ciocolată neagră.

Cu siguranță vom obține o prăjitură pe placul tuturor celor de la masă. Prăjitura cu banane este savuroasă, are un aspect deosebit și poate fi pregătită la mesele aniversare alături de alte deserturi rafinate și gustoase.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments