[ad_1]
Delicioasa prăjitură cu dovleac este ideală de pregătit în sezonul de toamnă. Acest desert este aromat, gustos și pe placul multora dintre noi. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și aerat. Dacă adăugăm în umplutura de dovleac și câteva arome deosebite, la final ne vom încânta papilele gustative cu un devărat deliciu. Iată rețeta cu care vei pregăti un desert inedit pentru mesele în familie.
Prăjitură cu dovleac
Când vine vorba de deserturile făcute cu dovleac, rețetele sunt diverse, aromate și gustoase. Prăjitura cu dovleac este savuroasă, pufoasă și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.
Prăjitura cu dovleac este perfectă de servit la orice masă, fie că este vorba de o zi aniversară, de o masă în familie sau de o zi obișnuită, în care vrem să ne răsfățăm cu un desert perfect. Pe lângă prăjitura cu dovleac putem face și un dovleac plăcintar umplut la cuptor, niște rondele cu dovleac sau niște chiftele de dovlecel fragede și suculente.
Pentru iubitorii de preparate ușoare, sățioase și sănătoase putem face și o supă cremă de dovleac sau o tocană de legume cu dovlecel. Rețetele sunt inedite și incredibil de gustoase. Prăjitura cu dovleac este adorată de mulți dintre noi, iar rețeta este simplă.
Cum să obții un desert savuros după rețeta bunicii
Pentru delicioasa prăjitură cu dovleac făcută cu aluat răzuit și cu scorțișoară vom avea nevoie de 350 g de făină, 10 g de praf de copt, 250 g de zahăr, sare, 200 g de unt, esență de vanilie, 2 ouă, un dovleac plăcintar și 1 portocală.
Mai întâi se pregătește aluatul pentru prăjitură. Într-un vas mare se pune făina împreună cu praful de copt, zahărul și sarea. Peste aceste ingrediente se adaugă untul răzuit apoi se amestecă toate ingredientele pentru a obține un aluat omogen. După aceea se pun 2 gălbenușuri bătute spumă împreună cu esența de vanilie.
Aluatul trebuie să fie fărâmicios, dar la strângere trebuie să se lipească puțin. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se pune aluatul fărâmicios în tavă. Se presează cu degetele pentru a se nivela și a acoperi în întregime tava, inclusiv pereții acesteia.
După aceea se curăță dovleacul de coajă și semințe, se spală și se dă prin răzătoare. Dovleacul ras se amestecă împreună cu zahărul și coaja rasă de portocală, dar și cu sucul de portocală. Se pune umplutura de dovleac în tavă, peste aluat. Restul de aluat se presară răzuit în tavă.
Se pune prăjitura la cuptor timp de 45 de minute până când se rumenește ușor deasupra. Când este gata, se scoate din cuptor, se lasă la răcit apoi se feliază pentru a fi servită. Prăjitura cu dovleac este aromată, gustoasă și ușor de făcut. Acest desert va aminti de copilărie și de rețetele de odinioară ale bunicii. Rețetele cu dovleac sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Dovleacul este vedeta sezonului de toamnă, iar preparatele culinare cu dovleac sunt nelipsite de la masă.
[ad_2]