[ad_1]
Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert aromat, gustos și cremos, putem face o prăjitură cu portocale și iaurt. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Iată rețeta pentru un desert pufos și rafinat, ideal pentru mesele festive.
Prăjitură cu portocale și iaurt
Când vine vorba de rețetele de prăjituri de casă, gospodinele se întrec în tot felul de trucuri culinare. De la gustoasele prăjituri cu cremă de ciocolată, cu cremă de vanilie sau cu fructe, până la cele cu blat de biscuiți și umplutură de gem, toate sunt pe placul multora dintre noi.
Una dintre cele mai apreciate prăjituri de casă este savuroasa prăjitură cu portocale și iaurt. Aceasta este cremoasă, aromată și fină, fiind ideală de servit la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm papilele gustative.
Prăjitura cu portocale și iaurt este delicioasă, se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.
Pentru iubitorii de delicii aromate cu portocale, putem face un chec cu portocale. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. La fel de bine putem pregăti și o prăjitură cu iaurt și ouă. Aceasta este pufoasă, delicioasă și le va aminti celor dragi de vremea copilăriei. Prăjitura cu iaurt și ouă are o textură pufoasă, este rafinată, delicioasă și poate fi ornată în diferite moduri pentru a avea un aspect spectaculos. Savurosul desert merge de minune și dimineața alături de o cafea aromată. Prăjiturile de casă sunt incredibil de gustoase și le amintesc celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii.
Prăjitura cu portocale și iaurt are o savoare deosebită, este gustoasă și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Acest desert nu trebuie să lipsească de la mesele aniversare.
Cum să pregătești un desert irezistibil
Pentru delicioasa prăjitură cu portocale și iaurt vom avea nevoie de 240 g de iaurt, 180 g de făină, 1 linguriță de praf de copt, 125 g de zahăr, 50 ml de ulei, 3 ouă, 1 esență de vanilie, 1 vârf de cuțit de sare, coaja rasă de la o portocală, sucul de la două portocale și unt pentru uns forma de copt.
Într-un vas mare se amestecă făina cu iaurtul, praful de copt și sarea. După aceea se încorporează zahărul, apoi uleiul și ouăle. Adăugăm și coaja de portocală și esența de vanilie. Vom obține un aluat moale ca la clătite.
Într-o tavă se toarnă compoziția pentru prăjitură și se dă la cuptor timp de 15 minute. După acest timp, se scoate prăjituta, se crestează și se toarnă sucul de portocale pentru a se însiropa prăjitura. Se mai lasă la cuptor desertul timp de 10 minute apoi se scoate, se pudrează cu zahăr vanilat și se porționează pentru a fi servit.
Prăjitura cu portocale și iaurt este delicioasă, aromată și merge de minune la mesele festive. Acest desert este pe placul multora dintre noi și se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.
[ad_2]