duminică, mai 19, 2024
AcasăCulinarPrăjitura Durere. Un desert gustos și spectaculos

Prăjitura Durere. Un desert gustos și spectaculos

[ad_1]

Multe persoane vor să afle cum pot pregăti prăjitura Durere. Aceasta este rafinată, aromată și cu un aspect deosebit. Desertul este perfect de servit la mesele festive și nu numai. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, avem nevoie de ingrediente alese cu grijă și de un plus de imaginație. Iată rețeta cu care vei pregăti acasă un desert gustos și spectaculos.

Prăjitura Durere

Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Una dintre cele mai apreciate prăjituri este prăjitura Durere. Aceasta este cremoasă, aromată și are un aspect deosebit. Numele surprinzător al desertului este dat de gustul ușor amărui al cremei și de pudra de cacao sau de cafea cu care se ornează prăjitura.

Prăjitura Durere este ideală de servit la mesele festive alături de alte deserturi delicioase. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, făcute după rețeta bunicii, putem face o prăjitură negresă cu vișine. Aceasta va readuce la masă aromele din vremea copilăriei.

La fel de bine putem să îi cucerim pe cei dragi cu un pandișpan pufos și aromat. Acesta merge de minune și dimineața alături de o cafea aromată. Prăjitura Durere este ideală pentru cei care preferă deserturile rafinate, spectaculoase, cu un gust deosebit și un aspect pe măsură.

Rețeta cu care vei pregăti un desert savuros

Pentru delicioasa prăjitură Durere vom avea nevoie de 6 ouă, 300 g de miez de nucă măcinat, 200 g de zahăr, 60 g de făină, 250 g de unt, 2 linguri de lapte, 1 linguriță de oțet, 1 linguriță de cafea ness, 3 linguri de Nutella și ciocolată amăruie.

Mai întâi se pregătește blatul pentru delicioasa prăjitură. În două boluri se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă împreună cu 100 g de zahăr. Când compoziția este spumoasă și fină vom adăuga oțetul.

Într-un alt vas se amestecă miezul de nucă măcinat cu 40 g de făină. Amestecul obținut se toarnă peste spuma de albușuri. Aluatul pentru prăjitură se împarte în două și se toarnă în două tăvi. Se pun blaturile la cuptor timp de 20 de minute, iar când sunt gata se scot, se lasă la răcit și se răstoarnă pe două platouri mari.

După ce blaturile sunt gata, vom pregăti crema pentru prăjitura Durere. Într-o cratiță se bat gălbenușurile împreună cu 100 g de zahăr, apoi cu laptele și făina. Cratița se pune într-o oală cu apă fierbinte și se fierbe crema pe baie de aburi. Se amestecă din când în când crema să nu se lipească de vas, iar când capătă o textură mai groasă se ia de pe aburi și se lasă la răcit.

Între timp, în alt vas se mixează untul împreună cu cafeaua și Nutella și se toarnă peste crema de gălbenușuri. Se amestecă foarte bine pentru a se omogeniza toate ingredientele și a obține o cremă aromată și gustoasă.

Ultimul pas constă în asamblarea prăjiturii. Pe un platou se așază un blat de prăjitură , iar peste el se toarnă jumătate din crema delicioasă. Se uniformizează apoi se așază al doilea blat și crema din nou. Peste ultimul strat de cremă vom pudra ușor cafea ness și fulgi de ciocolată amăruie. Deliciosul desert se pune la frigider pentru câteva ore apoi se porționează pentru a fi servit.

Prăjitura Durere are un aspect deosebit și un gust aparte, iar pentru a pregăti acest desert acasă, avem nevoie de ingrediente alese cu grijă și de un strop de imaginație. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments