miercuri, ianuarie 15, 2025
AcasăCulinarPrăjitură negresă după rețeta originală. Un desert care îți va aminti de...

Prăjitură negresă după rețeta originală. Un desert care îți va aminti de vremea copilăriei

[ad_1]

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert pufos, aromat și delicios, ideală este o prăjitură negresă după rețeta originală. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Iată cum să pregătești acasă un desert care îți va aminti de vremea copilăriei.

Prăjitură negresă după rețeta originală

Când vine vorba de gustosul desert de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete spectaculoase. Pe placul multora dintre noi este savuroasa prăjitură negresă după rețeta originală. Acest desert are o aromă aparte, este pufos, delicios și este ideal de servit la orice ocazie.

Prăjitura negresă după rețeta originală le va aminti cu siguranță celor de la masă de vremea copilăriei. Pe lângă această prăjitură aromată, pufoasă și gustoasă, putem să pregătim pentru cei dragi și niște papanași cu dulceață de afine.

La fel de bine putem pregăti și un chec simplu făcut cu 5 ouă. Checul este ideal de servit la orice masă și la orice ocazie, chiar și dimineața alături de o cafea aromată. Prăjitura negresă după rețeta originală este savuroasă, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, la final vom obține un desert irezistibil.

Cum să pregătești acasă un desert savuros

Dacă vrem să facem acasă o prăjitură negresă după rețeta originală vom avea nevoie de 3 ouă, 1 cană cu lapte, 10 linguri de făină, 8 linguri de zahăr, 4 linguri de gem de prune, 5 linguri de cacao, 1 praf de copt, 1 praf de sare, 2 pliculețe de zahăr vanilat, 100 g de unt și 50 g de miez de nucă măcinată, ingrediente necesare pentru blat.

Pentru glazură vom folosi 8 linguri de lapte, 8 linguri de zahăr, 6 linguri de cacao și 100 g de unt. Într-un bol mare se pune făina apoi se adaugă zahărul, cacao, zahărul vanilat, praful de copt și sarea. Se amestecă toate foarte bine.

În alt bol se bat ouăle împreună cu laptele călduț, untul și gemul. Compoziția obținută se toarnă peste cea de făină și se amestecă totul din nou. Compoziția pentru blatul negresei este gata. Aceasta se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Se pune la cuptor timp de 45 de minute apoi se scoate negresa din cuptor și se lasă la răcit.

Între timp se pregătește glazura pentru prăjitura negresă. Într-un bol se amestecă laptele, zahărul, cacao apoi se pun toate la foc mic. Se adaugă și untul tăiat bucățele apoi se mai dă un clocot și se lasă glazura la răcit apoi se toarnă peste blatul de negresă și se nivelează cu o spatulă pe toată suprafața prăjiturii.

Se lasă prăjitura la temperatura camerei pentru a se întări glazura. Se taie după aceea negresa în pătrate sau romburi, după preferințe. Cu siguranță vom obține un desert încântător.

Prăjitura negresă este pufoasă, aromată și ideală de servit la orice ocazie. Aceasta se face ușor, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments