miercuri, noiembrie 20, 2024
AcasăSocialProiect pentru diminuarea ratei abandonului școlar: Amfiteatru pe holul unei școli din...

Proiect pentru diminuarea ratei abandonului școlar: Amfiteatru pe holul unei școli din județul Iași

[ad_1]

Prin intermediul Asociației Zi de Bine se lansează proiectul „Pe trepte la școală”. Scopul principal al proiectului constă în amenajarea unui amfiteatru pe holul școlii din satul Icușeni, comuna Victoria.

Directorul școlii, Oana Olaru, susține că instituția nu a mai avut până acum un astfel de amfiteatru, iar elevii erau nevoiți să meargă la Căminul Cultural din Comuna Victoria.

Asociației Zi de Bine continuă să implementeze noi proiecte în anul 2022. Pentru luna februarie se prevede realizarea proiectului „Pe trepte la școală”, iar începând cu luna martie se dorește amenajarea la Iași a unui panou de escaladă senzorial pentru copii cu dizabilități, dar și pentru copii tipici.

scoala din Icuseni
Elevii nevoiți să se deplaseze de la școală până la Cămin Cultural din Comuna Victoria

Care este scopul principal al proiectului

Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine, au realizat acest proiect cu scopul de a contribui la diminuarea ratei abandonului școlar din mediul rural, prin crearea unui spațiu creativ, cu ateliere diverse și activități atractive, prin care să ofere o nouă perspectivă de viitor copiilor.

În mediul rural școlile au nevoie de o modernizare corespunzătoare, iar proiectul „Pe trepte la școală” oferă elevilor din Icușeni șansa de a reface legăturile cu școala, de a găsi o plăcere în implicarea activă la diverse evenimente extracurriculare, de a se bucura de copilăria care, odată cu muncile câmpului și treburile gospodărești, a fost maturizată prematur. În cadrul școlii sunt 120 de copii, reprezentând un ciclu de învățământ care asigură studiile până în clasa a opta.

„Un amfiteatru în holul școlii poate fi doar începutul schimbării pentru copiii din Icușeni. În acest spațiu creativ se vor întâlni periodic în ateliere din cele mai diverse, vor putea purta discuții cu psihologul despre adolescență și transformările specifice, se vor putea uita la documentare proiectate pe pereți”, menționează Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

grafica proiect amfiteatru scoala icuseni
Proiectul „Pe trepte la școală” oferă elevilor din Icușeni șansa de a reface legăturile cu școala

Amfiteatru pe holul unei școli, proiect de 15.000 de euro

Proiectul „Pe trepte la școală” oferă copiilor din Icușeni șansa de a reface legăturile cu școala, de a-și petrece timpul participând la activități extracurriculare, de a se bucura de copilăria care, odată cu muncile câmpului și treburile gospodărești, a fost maturizată prematur.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului este de 15.000 de euro și este asigurat de IULIUS.

holul scolii din icuseni
Scopul principal al proiectului constă în amenajarea unui amfiteatru pe holul școlii din satul Icușeni, comuna Victoria

Oana Olaru, directorul școlii din Icușeni, consideră că acest proiect va contribui la diminuarea ratei abandonului școlar. Mai mult decât atât, un amfitatru pe holul școlii ușurează și activitatea cadrelor didactice.

„Nu am mai avut până acum un amfiteatru pe holul școlii, este bine venit un astfel de proiect. Elevii se deplasau până la Căminul Cultural din comuna Victoria, este o distanță destul de mare, aproximativ 4 km”, precizează Oana Olaru.

În anul 2021, Asociația Zi de Bine a finalizat 12 proiecte construite în domenii precum educație, sănătate mintală, incluziune socială și drepturile copilului, cu peste 5.000 de beneficiari direcți și 12 ONG-uri sprijinite. Suma totală a proiectelor depășește 2.500.000 lei.

Anul 2022, vine cu noi obiective și proiecte care urmează a fi implementate de către această asociație. Proiectul „Pe trepte la școală” vine în ajutorul elevilor care nu reușesc să se integreze la școală, mai mult decât atât amfiteatru pe holul unei școli vizează un pas spre viitor.

o persoana sta in sala din scoala icuseni
În cadrul școlii sunt 120 de copii, reprezentând un ciclu de învățământ care asigură studiile până în clasa a opta

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments