miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăCulinarPulpă de miel cu bere la tavă- Cum iese carnea fragedă

Pulpă de miel cu bere la tavă- Cum iese carnea fragedă

[ad_1]

Aceasta este cea mai simplă reţetă de pulpă de miel cu bere la tavă. Se face extrem de uşor, din foarte puţine ingrediente. Gustul final însă este desăvârşit. Vedeta este, bineînţeles, carnea. Aroma delicioasă i-o dau atât verdeţurile, cât şi berea.

Foloseşte această reţetă de pulpă de miel cu bere la cuptor ori de câte ori te pregăteşti de musafiri. Este delicioasă, nu cere mult timp de pregătire şi arată și bine. Tot ce trebuie să faci este să bagi carnea în cuptor, unsă cu condimente, pe un pat de usturoi tăiat rondele. Spor la gătit această pulpă de miel cu bere la tavă şi poftă bună!

Ingrediente:

  • 1 pulpă de miel
  • 400 ml bere
  • 6 fire de usturoi verde
  • roșii
  • mărar verde
  • pătrunjel verde
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Mai întâi se spală bine carnea de miel. Apoi se porţionează în bucăţi, la mărimea preferată. Se presară pe ele boia dulce, piper şi sare. Usturoiul trebuie curăţat şi tăiat în rondele mai subţiri. Se pune usturoiul în tavă, iar pe el bucăţile de pulpă de miel. Se spală şi se toacă mărunt şi verdeața. Se toarnă berea peste carne, se acoperă toată tava cu o folie de staniol şi se bagă în cuptor, la foc moderat, pentru circa 90 de minute. Apoi se îndepărtează folia şi se mai ţine în cuptor încă 30 de minute.
Spală roşiile, taie-le în jumătăţi şi pune-le în farfurii. Alături pune şi bucăţi de carne de miel.

Sfaturi pentru a cumpăra carne de miel

Iată câteva lucruri de care să ţii cont când cumperi carne de miel:

  • cumpără carnea direct de la sursă, adică de la stână. Doar atunci ai siguranța că este într-adevăr cea mai proaspătă;
  • optează pentru carne de țurcană, care, deşi este puţin mai aspră, se frăgezeşte foarte bine;
  • cumpără miel doar cu cap. În acel moment eşti sigur că, într-adevăr, cumperi carne de miel şi nu altceva. În plus, îţi poţi da seama uşor de prospeţimea cărnii privind capul. Dacă un comerciant nu e de acord să îţi arate capul, înseamnă că ar avea ceva de ascuns cu privirea la calitatea cărnii;
  • ochii mielului trebuie să fie sticloşi şi luminoşi atunci când e proaspăt sacrificat. Cu cât ochii sunt mai ceţoşi şi mai tulburi, cu atât carnea e mai veche;
  • carnea trebuie să fie uscată. Suprafaţa ei nici pe departe nu trebuie să fie umedă ori acoperită de o peliculă lipicioasă. Carnea din supermarket, spre exemplu, are suprafaţa umedă din cauza congelării şi decongelării repetate;
  • pielea de pe carcasă trebuie să fie galbenă spre alb şi nici pe departe lipicioasă;
  • carnea proaspătă are o nuanţă rozalie. Nu este adevărat că nuanţa cărnii depinde de soiul de oaie;
  • carnea trebuie să miroasă a oaie. Orice alt miros e un semn de întrebare;
  • orice carne cumpărată din comerţ e necesar să aibă ștampilă. Aceasta atestă faptul că a fost verificată de autoritatea sanitar-veterinar;
  • greutatea maximă la care ajunge un ied de anul acesta este de 7-8 kilograme. Carnea care depăşeşte această cifră provine de la animal fătat anul trecut. Aşadar, nu va fi la fel de fragedă.

Carnea din import oferă mai puţine informaţii consumatorului. Spre exemplu, dacă pe etichetă nu este indicată țara de provenienţă, este clar că nu provine din România. De asemenea, nu va avea trecută nici data sacrificării.

Așadar, această rețetă de pulpă de miel cu bere la tavă este ideală pentru masa de Paști, alături de ouăle roșii și de pască.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments