[ad_1]
Cu toate că este plină vacanță de vară, rectorii marilor universități de stat din Iași fac pregătiri pentru noul an academic, 2021-2022. Chiar dacă lucrurile evoluează rapid în ceea ce privește valul patru al pandemiei de Coronavirus și creșterea infecțiilor cu tulpina Delta, conducerile instituțiilor de învățământ superior se pregătesc de cursuri după scenarii ce presupun prezența față în față la cursuri a studenților. Concret, Universitatea „Cuza” a decis reluarea activităților didactice în format fizic. Pe de altă parte, la Politehnică se fac pregătiri pentru cazarea în Campusul Studențesc „Tudor Vladimirescu”
În plină vacanță de vară, conducerile celor cinci universități de stat din Iași pregătesc noul an academic, 2021-2022. Cu toate că, la acest moment, lucrurile evoluează rapid având în vedere valul patru al pandemiei de Coronavirus și creșterea infecțiilor cu tulpina Delta, rectorii instituțiilor de învățământ superior se pregătesc de cursuri după scenarii ce presupun prezența față în față la cursuri a studenților. Deja, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) a decis reluarea activităților didactice în format fizic. Pe de altă parte, la Universitatea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” se fac pregătiri pentru cazarea fizică în Campusul Studențesc „Tudor Vladimirescu”, la capacitate maximă a studenților.
Universitatea „Cuza” din Iași a decis reluarea activităților didactice în format fizic pentru anul universitar 2021-2022
Universitatea „Cuza” din Iași a decis reluarea activităților didactice în format fizic, față în față, pentru anul universitar 2021-2022.
„Am decis să reluăm activitățile didactice față în față întrucât condițiile actuale o permit și pentru că suntem convinși că este spre binele studenților, în primul rând. În pandemie am învățat să ne adaptăm, procesul educațional a funcționat și în sistem on-line sau mixt, însă am învățat și care sunt limitele acestui sistem”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC.
În scenariul aprobat, unele activități didactice vor putea avea loc și on-line. Pentru programele de studii organizate la forma de învățământ cu frecvență, activitatea de curs va putea fi desfășurată și în sistem on-line, în limita a cel mult 25 la sută din cuantumul de ore semestrial pentru fiecare disciplină. Pentru programele de studii organizate la formele de învățământ cu frecvență redusă și la distanță, activitățile de tutorat se pot organiza și în sistem on-line, în limita a cel mult 75 la sută din cuantumul de ore semestrial pentru fiecare disciplină.
La Universitatea Tehnică din Iași, prezența la cazare și la cursuri nu va fi condiționată de vaccin sau test anti-COVID-19
Pe de altă parte, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” se fac pregătiri pentru cazarea fizică în Campusul Studențesc „Tudor Vladimirescu”, la capacitate maximă a studenților. În acest context, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIAȘI a anunțat că instituția pe care o reprezintă (având în vedere că nu este o legislație națională în cauză care să oblige acest lucru) nu condiționează prezența la cazare și la cursuri a studenților de vaccin sau test anti-COVID-19.
„Având în vedere faptul că nu avem o legislație care să oblige prezența la cursuri sau cazare de vaccin sau test anti-COVID-19, Universitatea Tehnică nu va condiționa acest lucru. În Campus facem pregătiri pentru cazare la maximum și cursuri față în față”, a precizat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.
Pe de altă parte, la Universitatea de Științele Vieții (USVIași) „Ion Ionescu de la Brad, cursurile ar putea fi reluate în format hibrid. La Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa”, așa cum a fost în semestrul al II-lea (anul universitar 2020-2021), prezența la cursuri și examene va fi condiționată de vaccin anti-COVID-19. În final, la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” este posibil ca, din toamnă, cursurile să fie reluate în format fizic sau hibrid.
[ad_2]