joi, ianuarie 16, 2025
AcasăCulinarRețetă de chec pufos tradițional – secretele bunicii

Rețetă de chec pufos tradițional – secretele bunicii

[ad_1]

Rețeta de chec pufos tradițional este simplă, rapidă și ușor de preparat. Aceasta are un timp de gătire de aproximativ o oră, iar sfaturile bunicii vă vor ajuta să obțineți cel mai gustos desert.

Checul poate fi gătit pentru orice eveniment și poate fi servit atât la micul dejun, cât și ca gustare între mese. Desertul poate fi personalizat, pornind de la această rețetă, puteți face chec cu lămâie, cu fructe uscate sau battenberg.

Rețetă de chec pufos tradițional – ingrediente și preparare

Checul pufos tradițional este o rețetă simplă, veche învățată de la bunica. De fiecare dată când mergeam la bunica, deși nu mă lăsa niciodată să o ajut, îmi împărtășea din secretele sale culinare că să le pot transmite mai departe.  Însă, oricâte secrete mi-ar împărtăși, niciodată nu se compară mâncarea făcută de mine cu cea de la bunica. De fiecare dată este ceva ce lipsește, acel ceva care aduce aromă mâncării și care te face să spui că mai dorești din ceea ce a gătit. Această rețetă de chec este pentru două forme mici de 22×8 cm sau pentru o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm. Pentru a pregăti și găti veți avea nevoie de aproximativ o oră din timpul vostru. 

Mai întâi veți avea nevoie de 10 ouă, 300 grame zahăr și putină sare. Albușurile se vot bate spumă împreună cu zahărul, până se obține un amestec tare și lucios. Peste gălbenușuri se adaugă o linguriță de sare, o esență de vanilie și o coaja de la o portocală rasă. Se amestecă bine, apoi se adaugă 100 grame unt, iar după ce totul este omogenizat se completează cu 100 mililitri lapte. Când totul este omogenizat, albușurile se adaugă cu o spatulă peste gălbenușuri, folosind mișcări ușoare, de sus în jos. Compoziția obținută se va împărți în două. Prima parte va rămâne albă, două treimi din compoziție, iar peste a doua parte vom adăuga 25 grame cacao și 70 grame făină. de asemenea, vom pune și în partea ce va rămâne albă 180 grame făină.

Când cele două compoziții sunt gata, se tapetează tăvile cu hârtie de copt, se adaugă un strat din compoziția albă, apoi încă unul din compoziția neagră și tot așa până ce terminați compozițiile. Înainte de a băga tăvile la cuptor, acesta trebuie preîncălzit. Coacerea durează aproximativ 40 minute, iar pentru a verifica dacă este gata înfingeți o scobitoare. Când aceasta este uscată, înseamnă că puteți scoate checul din cuptor. 

Sfaturi de la bunica pentru un chec reușit

Pentru un chec pufos reușit ca la bunica, va trebui să țineți cont de câteva aspecte. Este de preferat ca ingredientele să fie la temperatura camerei și să utilizați zahăr tos pentru o compoziție cât mai fină. De asemenea, să vă asigurați că gălbenușurile și albușurile sunt separate cât mai bine, iar compoziția obținută după baterea acestora separat să fie o spumă tare. Dacă doriți să folosiți unt, trebuie să vă asigurați de asemenea că acesta are 82 la sută grăsimi. Totodată, temperatura ideală pentru coacere este între 130 și 160 grade, iar după ce îl scoateți din cuptor, va trebui să îl lăsați să se răcească bine, înainte de a fi tăiat.

Rețeta de chec pufos tradițional este un desert ideal când aveți poftă de ceva dulce preparat rapid.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments