miercuri, ianuarie 1, 2025
AcasăCulinarRețetă de cotlet de miel cu mere coapte – Fraged datorită sosului...

Rețetă de cotlet de miel cu mere coapte – Fraged datorită sosului de fructe

[ad_1]

Notează pentru masa de Paşti sau, de ce nu, şi pentru o ocazie mai specială, această rețetă de cotlet de miel cu mere coapte la cuptor. Este un deliciu! Mixul de condimente, amestecat cu alunele de pădure, dă o savoare aparte merelor. În plus, carnea iese fragedă şi suculentă. Pentru a scăpa de mirosul mai greoi de oaie, îndepărtează grăsimea de pe carne. Din cauza acesteia se simte acea aroma specifică.

Reţeta, în principiu, este foarte simplă. Bagi carnea în cuptor, iar cât stă acolo, prepari mixul cu care umpli merele. Apoi pui merele în tavă, alături de pulpă de miel, şi ţii în cuptor în jur de 40 de minute. Pe scurt, aşa se prepară reţetă de mai jos. Haideţi însă să vedem modul de preparare detaliat.

Ingrediente:

  • 1 buc. pulpă de miel
  • 40 gr unt
  • 4-5 mere
  • 125 gr alune de pădure
  • măghiran (după gust)
  • busuioc (după gust)
  • 4 linguri suc de mere
  • 2 linguri gem de caise
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură ulei pentru prăjit
  • piper negru (după gust)
  • sare de mare (după gust)

Mod de preparare rețetă de cotlet de miel cu mere coapte:

Încinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Prima dată trebuie să speli carnea bine-bine, apoi să elimini excesul de apă, folosind şervete de bucătărie.
Îndepărtează, pe cât posibil tendoanele şi grăsimea. De ce şi grăsimea? Pentru că, din cauza acesteia, carnea are miros specific de oaie. După ce ai terminat această etapă de pregătire, freac-o bine, pe toate părţile, cu măghiran, piper negru şi sare. Unge o tavă de cuptor cu ulei şi pune carnea în ea. Bagă tava în cuptor pentru circa 50 de minute. După expirarea timpului, scoate tava din cuptor şi întoarce pulpa de miel pe partea cealaltă. Stropeşte-o cu puţin ulei de măsline, ca să nu se usuce, apoi bag-o înapoi. În funcţie de cât de mare este, mai las-o în cuptor încă 50 sau 75 de minute.

Cât timp friptura e în cuptor, curăță frunzele de busuioc, spală-le şi toacă-le. Mărunţeşte, dar nu foarte mult, şi alunele de pădure. Înmoaie untul şi amestecă-l cu busuiocul, alunele şi mixul de condimente. Spală şi merele, scoate-le cotorul cu sâmburi şi umple-le cu amestecul făcut anterior. Pune merele lângă pulpa de miel din tavă şi mai lasă-le în jur de 40 de minute în cuptor. Cu alte cuvinte, încearcă să aproximezi câte minute ții friptura în cuptor, după momentul în care ai întors-o. De ce? Pentru ca merele să nu stea mai mult decât e nevoie.

Încălzeste uşor gemul şi amestecă-l cu sucul de mere. Cu circa 10 minute înainte să scoţi carnea din cuptor, toarnă sosul de fructe. La final opreşte focul aragazului, dar nu scoate friptura repede. Mai lasă carnea în cuptor vreo 10-15 minute, pentru ca sosul şi grăsimea să o întrepătrundă. Astfel va fi mai suculentă.

Sfaturi pentru cel mai bun cotlet de miel la cuptor

E bine să ai în vedere şi următoarele sfaturi, pentru ca reţeta să-ţi reuşească din prima încercare:

  • optează pentru cotlet, întrucât această parte are textura fină;
  • după ce freci carnea cu piper, sare şi măghiran, las-o deoparte în jur de 20-30 de minute, pentru ca aromele să o întrepătrundă;
  • foloseşte un termometru pentru carne. Dacă îţi doreşti să fie carne în sânge, temperatura internă nu trebue să depăşească 50-52 de grade Celsius. Pentru o carne roz, dar fără sânge, temperatura să fie în jur de 60 de grade. Iar dacă vrei să fie bine făcută, atunci termometrul pentru carne trebuie să arate cel mult 75 de grade.

Dacă nu îți place această rețetă, nu uita că se poate prepara și ceva bun la cuptor sau o friptură de miel la tigaie.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments