[ad_1]
Dulceața de gutui date prin răzătoare se prepară din doar câteva ingrediente pe care le aveți la îndemână. Aceasta este benefică pentru organism, fructele având multiple proprietăți pentru sănătate. Rețeta poate fi servită în prăjituri, tarte sau pe o felie de pâine.
Toamna este sezonul gutuilor și momentul când gospodinele încep să-și umple cămările cu diverse conserve pentru iarnă. Un preparat pentru sezonul rece pe care trebuie să îl încercați este și dulceața de aronia. Fructul are multiple proprietăți pentru sănătate, la fel ca și gutuile.
Cum se preparară dulceața de gutui date prin răzătoare?
Dulceața de gutui date prin râzătoare este una dintre cele mai simple rețete. Aceasta este una foarte aromată și parfumată, fiind extrem de apreciată. Secretul unui desert reușit sunt fructele coapte și gustoase. Ingredientele de care aveți nevoie sunt un kilogram de gutui, 60 mililitri de suc de lămâie, un litru de apă, o lingură de coajă rasă de la o lămâie și 600 grame de zahăr. Veți începe prin a spăla fructele foarte bine pentru a îndepărta puful, apoi le veți tăia în două sau patru pentru a vă fi mai ușor să le dați prin răzătoare. Coaja gutuilor nu trebuie îndepărtată. Într-o oală de cinci litri veți pune un litru de apă, iar când va începe să fiarbă veți adăuga zeama și coaja de la lămâie împreună cu fructele rase.
Ingredientele se vor lăsa să fiarbă la foc mic, aproximativ un sfert de oră, până ce observați că gutuile se înmoaie. Ulterior, se va turna zahărul și se lasă pe foc în continuare. În timpul acesta, va trebui să amestecați din când în când dulceața pâna va căpăta o culoare cărămizie și se va îngroșa. Desertul trebuie să fie lăsat la fiert în jur de 30-50 minute. La final, compoziția va fi turnată în borcane sterilizate, ce vor fi acoperite cu un prosop. Trebuie să aveți grijă ca vasele să nu fie reci, deoarece atunci când veți pune dulceața fierbinte riscați ca acestea să se spargă. Rețeta de dulceață de gutui date prin răzătoare poate fi servită pe o felie de pâine prăjită cu unt sau în diferite prăjituri și plăcinte. De asemenea, aceasta poate rezista în cămară chiar și trei ani.
Beneficiile fructului pentru organism
Pe lângă faptul că au gust deosebit și sunt extrem de parfumate, gutuile au numeroase beneficii pentru sănătate. Acestea pot fi consumate pe tot parcursul anului dacă sunt conservate sub formă de dulceață, compot sau jeleu. Fructele au conținut caloric scăzut, de aceea sunt indicate în curele de slăbire. O sută de grame de gutui au numai 57 Kcal. De asemenea, coaja lor oferă sațietate fiind bogată în fibre ce facilitează digestia. De asemenea, persoanele ce suferă de probleme gastrointestinale pot consuma gutui deoarece curăță colonul de toxine și ameliorează simptomele. Acestea au proprietăți antiinflamatoare, antialergice și susține sistemul imunitar datorită conținutului ridicat de vitamina C.
Totodată, fructele vă pot ajuta să scăpați de riduri. Alimentele contribuie la păstrarea tinereții și aspectului sănătos al pielii. Potasiul din gutui are rolul de a menține tensiunea arterială. Aceasta poate reduce riscul de afecțiuni cardiace, infarct și ateroscleroză. Dacă aveți probleme cu creșterea părului, trebuie să știți că fructele pot contribui în procesul respectiv. Dacă doriți să slăbiți, alimentele trebuie să fie consumate crude, fierte sau la cuptor. În caz contrar, din fructe puteți prepara gemuri, marmelade, tocane sau diverse tarte și deserturi.
Dulceața de gutui date prin răzătoare este un preparat simplu de gătit. Rețeta se pregătește din doar câteva ingrediente pe care le aveți la îndemână. De asemenea, trebuie să încercați și compotul de gutui pentru iarnă. Acesta este fără conservați, fiind extrem de benefic pentru sănătate.
[ad_2]