duminică, mai 12, 2024
AcasăCulinarRețetă de gofre pufoase. Un desert rafinat, gustos și spectaculos

Rețetă de gofre pufoase. Un desert rafinat, gustos și spectaculos

[ad_1]

Multe gospodine aleg delicioasa rețetă de gofre pufoase pentru a-i cuceri pe cei dragi cu un desert irezistibil. Gofrele se fac rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Iată cum să pregătești acasă un desert rafinat, gustos și spectaculos.

Rețetă de gofre pufoase

Când vine vorba de desert, doamnele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi este rețeta de gofre pufoase, cremoase și aromate. Gofrele de casă pot fi umplute cu cremă de ciocolată, de vanilie, cu miere sau cu diferite tipuri de dulceață, în funcție de preferințe.

Gofrele sunt ideale de servit și la mesele festive alături de alte delicii. Acestea pot fi ornate cu frișcă sau cu sos de ciocolată pentru a oferi un aspect deosebit acestui desert. Pe lângă niște gofre pufoase putem pregăti pentru cei dragi și o prăjitură cu blat de nucă. Prăjitura aceasta are o aromă aparte și o textură fină și cremoasă.

La fel de bine putem face și niște mere coapte umplute cu nucă măcinată, stafide și glasate în sos de ciocolată. Merele coapte la cuptor pot fi servite la orice masă, ori de câte ori  vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Cum să pregătești un desert de casă delicios

Pentru niște gofre pufoase și aromate vom avea nevoie de 3 ouă, 280 g de făină albă, 1 linguriță de praf de copt, sare, 75 g de ulei sau unt topit, 50 g de zahăr, 250 g de lapte și 1 linguriță cu esență de vanilie.

Mai întâi se pregătește aluatul pentu gofre. Se amestecă făina împreună cu praful de copt apoi într-un bol separat se mixează ouăle împreună cu un praf de sare și cu zahărul. După aceea se adaugă esența de vanilie, laptele, uleiul și se amestecă din nou.

Compoziția obținută se toarnă peste făina amestecată cu praful de copt și se formează un aluat cu o consistență cremoasă ca la clătite. Se pune aparatul de vafe la încins și se unge cu ulei. Se toarnă câte un polonic de aluat , se închide capacul aparatului și se coc gofrele pe ambele părți.

Când sunt gata se răstoarnă gofrele pe o farfurie apoi se ung cu ciocolată, cu dulceață, cu miere sau cu frișcă. Acestea pot fi umplute și două câte două. La final, se ornează cu frișcă sau cu sos de ciocolată.

Gofrele pufoase și aromate sunt ideale de servit la mesele festive. Acest desert gustos este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Gofrele pot fi umplute cu diverse creme, în funcție de preferințe. Acestea merg de minune la orice ocazie și în orice moment al zilei, chiar și dimineața alături de o cafea aromată. Pentur iubitorii de deserturi ca în vremea copilăriei, rețeta de gofre pufoase și gustoase este perfectă. Cu același aluat de gofre putem face și niște clătite umplute cu ciocolată sau cu dulceață. Gofrele sunt delicioase și adorate nu doar de copii, ci și de cei mari. Acest desert îi va cuceri cu siguranță pe toți cei de la masă.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments