duminică, decembrie 22, 2024
AcasăCulinarRețetă de parizer țărănesc. Ce condimente să folosești pentru a obține un...

Rețetă de parizer țărănesc. Ce condimente să folosești pentru a obține un preparat savuros

[ad_1]

Multe gospodine vor să afle care este cea mai bună rețetă de parizer țărănesc. Parizerul de casă se poate face din carne de porc sau de pui, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține un adevărat deliciu. Iată ce condimente să folosești pentru a obține un preparat savuros.

Rețetă de parizer țărănesc

Dacă vrem să pregătim acasă un preparat gustos, sănătos și sățios, putem face un parizer țărănesc. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Parizerul de casă poate fi pregătit și pentru masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte bucate alese.

Parizerul se poate face din carne de porc sau de pui, iar dacă adăugăm câteva condimente aromate, succesul culinar va fi garantat. Pe lângă acest deliciu tradițional putem face și niște sarmale cu carne învelite în foi de varză murată. Sarmalele sunt nelipsite de la mesele de sărbătoare în familie.

Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale făcute după rețeta bunicii, putem face și un platou aperitiv țărănesc. Pentru acesta avem nevoie de carne gătită, de brânzeturi și de legume și verdețuri proaspete. Platoul aperitiv are un aspect deosebit și un gust aparte. Acesta îi va cuceri, cu siguranță, pe toți cei de la masă.

Parizerul țărănesc din carne de porc sau de pui se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Parizerul de casă este ideal de servit la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte bucate alese.

Cum să pregătești acasă un parizer gustos și aromat

Pentru deliciosul parizer de casă făcut din carne de pui vom avea nevoie de 1 pui, 2 morcovi, 2 cepe, sare, 100 ml de sfeclă roșie, 30 g de gelatină și 300 ml de supă de pui.

Mai întâi se tranșează puiul în bucăți potrivite și se pune la fiert într-o oală cu apă. După ce apa începe să clocotească se adaugă ceapa și morcovii tăiați în bucăți mari. Pentru a căpăta carnea un plus de savoare putem adăuga foi de dafin, boabe de piper și 4 căței de usturoi.

După ce a fiert carnea de pui, se scoate pe o farfurie pentru a se răci. Se păstrează 300 ml de zeamă și dizolvăm în ea 30 g de gelatină. Se îndepărtează carnea de pe oase și se dă carnea prin blender. Se condimentează carnea cu sare și piper apoi se adaugă un pic de suc de sfeclă pentru ca parizerul să aibă o culoare deosebită. Se amestecă foarte bine carnea pentru parizer apoi se toarnă compoziția într-o sticlă de plastic, după ce s-a îndepărtat partea cu gâtul și capacul. Se pune parizeul la frigider până a doua zi apoi se taie sticla și se scoate parizerul. Se feliază și se servește cu pâine de casă fragedă și pufoasă.

Parizerul de casă se poate face cu carne de porc sau de pui, iar rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Dacă adăugăm câteva condimente inedite și ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat și ne vom răsfăța papilele gustative cu un preparat perfect.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments