[ad_1]
Această reţetă de salată de ouă cu roşii şi brânză este ideală mai ales după Paşti, când îţi dai seama că ai prea multe ouă în frigider şi nu ştii cum să le consumi. Termenul lor de valabilitate trece şi mai repede, chiar dacă sunt ţinute la rece. Aşadar, pentru un mic dejun energizant şi sănătos, îţi recomand reţeta de mai jos. Poate fi consumată inclusiv la serviciu, adică luată la pachet.
Lista de ingrediente este scurtă. Bineînţeles, dacă tu îţi doreşti, poţi să pui în salată şi nişte spanac, ceapă verde, salată verde, castraveţi şi ridichi. Ar fi și păcat să nu profiți de multitudinea de legume din piețe. Inclusiv clasicul dovlecel e ideal de încorporat în salată. În plus, o poți consuma nu doar la micul dejun, ci și la prânz sau la cină. Nu are nimic prăjit, nimic cu grăsimi multe, deci nu-ți va cădea greu la stomac. Spor la gătit şi poftă bună!
Ingrediente:
- 100 g brânză telemea
- 2 ouă
- 10 roșii cherry
- 1 lămâie
- salată chinezească
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Mai întâi pune ouăle la fiert. Înainte de a le fierbe efectiv, asigură-te că produsele sunt proaspete și lasă-le să ajungă la temperatura camerei. Cum își dai seama de prospețime? Verifică termenul de valabilitate imprimat pe coajă. Dacă însă ai luat ouăle de la cineva de la țară, pune-le într-un pahar cu apă rece. În cazul în care se duc la fund, înseamnă că pot fi consumate. Iar dacă se ridică, trebuie neapărat aruncate.
De ce trebuie lăsate să ajungă la temperatura camerei? Pentru că, astfel, nu vor crăpa în momentul în care apa dă în clocot. Pune şi o lingură de oţet în apă, pentru ca, mai apoi, coaja să se dezlipească uşor de albuş.
Cât timp fierb ouăle, spală roşiile cherry şi salata. Aceasta din urmă trebuie spălată în mai multe ape. Poți pune și roșii clasice, tăiate în cubulețe. Roșiile cherry, în schimb, sunt mai dulci și au gust mai bun.
Brânza se taie în cuburi mici. Pe două farfurii se pun frunzele de salată verde. Apoi roşiile se taie în jumătăţi şi se adaugă şi ele. Pune şi brânza. Tot acum, dacă mai ai vreun rest de cașcaval prin frigider, e momentul să-l incluzi și pe el. Când ouăle sunt gata de fiert, adică după aproximativ 10 minute din momentul în care au dat în clocot, pune-le în apă rece şi cojeşte-le. Taie-le în rondele şi pune-le în farfurii. Stropeşte totul cu puţin suc de lămâie, proaspăt stors, şi cu nişte ulei de măsline. Înainte de servire presară piper şi sare. Pentru decor foloseşte mici rondele de lămâie.
Bineînțeles, salata din imagine poate fi servită și de Paști, alături de friptura de miel.
[ad_2]