[ad_1]
Unsprezece ambulanțe, dintre care nouă din dotarea Serviciilor Județene de Ambulanță și două din dotarea SMURD, au fost donate de către țara noastră serviciilor de urgență din Ucraina, transmite Executivul, anunță Mediafax.
„11 ambulanțe, 9 din dotarea Serviciilor Județene de Ambulanță și 2 din dotarea SMURD au fost donate de țara noastră serviciilor de urgență din Ucraina”, potrivit unui comunicat de presă.
Guvernul menționează că autospecialele sunt complet echipate și funcționale și vor fi folosite pentru evacuarea răniților și acordarea ajutorului medical de urgență.
Decizia a venit după propunerea CNSU
Donarea către partea ucraineană a celor 11 ambulanțe a fost aprobată la finalul lunii trecute, la propunerea CNSU, prin Hotărâre de Guvern.
„Este o donație făcută către autoritățile din Ucraina, potrivit unui memorandum pe care Guvernul l-a aprobat și a răspuns în acest fel solicitării autorităților din Ucraina de a acorda asistență internațională în contextul gestionării situației generate de agresiunea militară rusă”, a declarat pe 25 martie Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.
Premierul Ciucă, despre Hotărârea de Guvern privind ambulanțele oferite Ucrainei
Nicolae Ciucă a transmis că România continuă să ofere sprijin direct și rapid statului ucrainean, care este, la momentul de față, puternic afectat de invazia rusă.
„Continuăm să oferim sprijin direct şi rapid statului ucrainean, puternic afectat de agresiunea rusă. 11 ambulanţe, complet echipate şi funcţionale, au pornit spre Ucraina astăzi, donate pentru evacuarea răniţilor şi acordarea ajutorului medical de urgenţă. Misiunea umanitară cu numărul 29 a fost operaţionalizată prin intermediul HUB-ului de la Suceava, primul Centru logistic european pentru primirea asistenţei umanitare. România este alături de Ucraina şi poporul ucrainean în suferinţă şi va oferi în continuare sprijin!”, a afirmat Nicolae Ciucă.
Ce ajutor militar a oferit România Ucrainei
Biroul de presă al Guvernului a transmis un comunicat de presă vechi în 27 februarie, în care era vorba despre donarea a 2.000 de căști de protecție balistică și a 2.000 de veste antiglonț (toate în valoare de 2 milioane de euro) donate armatei ucrainiene și cu un alt comunicat în care era vorba despre implicarea MApN în activitățile HUB-ului umanitar de la Suceava.
”Materialele trimise de MApN se înscriu în efortul general al țărilor NATO, UE și al altor state pentru sprijinul de urgență al Ucrainei, în acțiunile de apărare a teritoriului în fața agresiunii armate a Federației Ruse.
De asemenea, militari și mijloace tehnice din instituția Apărării Naționale particpă la desfășurarea operațiunilor Centrului logistic de stocare și distribuire a ajutoarelor pentru acordarea asistenței umanitare către Ucraina (HUB logistic), din județul Suceava”, a transmis Guvernul României, referitor la ajutorul oferit Ucrainei de la începutul invaziei ruse.
[ad_2]