[ad_1]
Astăzi învăţăm cum să facem salata boeuf cu pulpa de porc, după reţeta lui chef Florin Dumitrescu. Nu e mare filosofie, dar trebuie să acorzi atenţie detaliilor. Salată este perfectă în orice zi a anului, ar mai ales la zile speciale ori cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi de primăvară.
Prepara pentru o zi specială reţetă de salată boeuf cu pulpe de porc, exact aşa cum o face Florin Dumitrescu. Este mult mai uşor decât crezi. Nu trebuie decât să fierbi ingredientele, apoi să le amesteci. Rezervă-ți cam două ore pentru acest preparat. Durează până când fierb toate ingredientele. Durează, de asemenea, și asamblarea. Gustul, în schimb, face toți banii. Spor la gătit şi poftă bună!
Ingrediente pentru 8 porţii:
- 800 g pulpă de porc
- 2 ouă
- 3 cartofi albi
- 4 castraveţi muraţi
- 2 bucăţi morcovi
- 100 g mazăre
- 2 dovlecei
- 1 ţelină
- 2 sfecle roşii
- 1 lămâie
- 350 g ulei de floarea-soarelui
- 2 linguriţe muştar
Mod de preparare:
Mai întâi se taie carnea, ca pentru friptură, după care se opăreşte în apă sărată. După 2 minute se pune într-o oală cu apă rece, la fiert. În apă se adauga foi de dain, cimbru şi boabe de piper. După ce fierbe în jur de 2 ore, la foc mic, se scoate din oala. Carnea se strecoară, se lasă la răcit, apoi se taie în cuburi mici.
Între timp se spala toate legumele şi se taie tot cuburi, la aceeaşi dimensiune. Se fierb separat, tot în apă sărată. În momentul în care sunt gata, se strecoară şi ele de apă şi se lasă la răcit.
Se face maioneza din două ouă, lămâie şi ulei. Când totul e gata, se pun carnea, maioneză şi legumele (cu excepţia sfelei roşii) într-un bol. Se amestecă pentru omogenizare. La final se pune totul într-o farfurie, se aranjează, apoi se decorează cu sfecla roşie. De ce sfecla nu se pune în compoziţie? Pentru că ar colora prea mult salată şi nu ar mai arăta la fel de bine.
Trucuri pentru salată boeuf
Respectă şi aceste sfaturi ca să îţi reuşească această reţetă de salată boeuf cu pulpa de porc, făcută ca în bucătăria lui chef Florin Dumitrescu:
- ingredientele se fierb în apă sărată, ca să aibă gust;
- ingredientele se răcesc complet în prealabil. Dacă s-ar folosi calde, maioneza se va înmuia şi, bineînţeles, nu e bine;
- dacă foloseşti ulei de măsline la maioneză, salata va avea gust aparte;
- înainte de servire, salata boeuf trebuie să stea câteva ore la rece, în frigider de preferabil, pentru ca aromele să se întrepătrundă;
- legumele se fierb puţin peste nivelul al dente. Astfel îşi vor păstra forma atunci când le vei amesteca cu maioneză. În caz contrar, se poate transforma totul într-un terci;
- ideal este ca fiecare ingredient să fie fiert separat, pentru a-şi menţine savoarea şi aroma;
- în general, legumele se pun fiecare în aceeaşi cantitate;
- salata boeuf trebuie acoperită întotdeauna, când stă la frigider;
- salata trebuie consumată în termen de 48 de ore. Îţi dai seama că începe să îşi schimbe gustul şi calitatea atunci când prinde o crustă deasupra.
Dacă, după ce ai mâncat salată boeuf, îți simți stomacul și ficatul mai greoaie, îți recomand să bei un ceai de pelin. Detoxifiază eficient organismul, în ciuda gustului amar.
Uite cum se pregătește maioneza de casă, în materialul video de mai jos.
[ad_2]