sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăCulinarSalată de pui cu sos de iaurt – Sățioasă și foarte aspectuoasă

Salată de pui cu sos de iaurt – Sățioasă și foarte aspectuoasă

[ad_1]

Îţi propun o salată de pui cu sos de iaurt, pe care să o serveşti la pahar tip cupă. Îi dă un aspect uşor festiv. Se face din ingrediente banale, pe care deja le ai în casă. Testeaz-o, ca să vezi dacă îţi place.

Gustul salatei e şi mai bun dacă îi adaugi un sos de iaurt cu lămâie. Mai jos găseşti ingredientele şi modul de preparare.

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui, fără piele şi os
  • 2 morcovi mari
  • 2 mere verzi, acrişoare
  • 250 g caşcaval
  • 40 g miez de nucă
  • 1 lingură zeamă

Pentru sos:

  • 250 g iaurt gras
  • 3 linguri ulei de măsline
  • zeamă de la ½ lămâie
  • piper
  • sare
  • pătrunjel verde, pentru decor

Mod de preparare:

Spală bine pieptul de pui şi pune-l la fiert, cu puţină sare. Când se formează spumă la suprafaţă, îndepărteaz-o cu grijă pe toată. Scoate apoi carnea şi las-o la scurs. După ce s-a răcit suficient cât să poţi pune mâna pe el, taie-l mărunt sau în fâşii.
Curăță morcovii şi spală-i. Curăță merele de seminţe şi cotoare, taie-le cubuleţe şi stropeşte-le cu zeamă de lămâie. Astfel nu vor oxida (nu-şi vor schimba culoarea). Dă caşcavalul pe rpzătoarea mare.

Urmează să pregăteşti sosul. Amestecă bine toate ingredientele şi potriveşte gustul de sare şi piper.

Ia două pahare tip cupă. Pune în fiecare câte un strat de carne, apoi 1-2 linguri de sos, după care câteva nuci sfărâmate, un strat de mere, iarăşi sos de iaurt, morcovi. La final este stratul de caşcaval dat pe răzătoare. Decorează cu pătrunjel verde. Înainte de servire, bagă paharele cu salată de pui cu sos în frigider, pentru circa 30 de minute.

La fel de bună este și salata de pui cu ciuperci.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments