duminică, mai 19, 2024
AcasăCancanSara Nukina, fata care a sensibilizat România întreagă, a murit la 18...

Sara Nukina, fata care a sensibilizat România întreagă, a murit la 18 ani

[ad_1]

Sara Nukina, fata care a sensibilizat România întreagă prin glasul său și cântările bisericești, a murit la 18 ani, împliniți pe 5 septembrie, după o suferință teribilă.

Fiică a unui japonez convertit de ortodoxie și botezat de către ÎPS Teodosie, naș fiind Adrian Păunescu, Sara Nukina se afla, de mai mult timp, la Viena, unde urma un tratament pentru o boală oncologică la creier rară.

Sara Nukina a murit la 18 ani

În ultimele luni, situația medicală a Sarei s-a deteriorat, medicii nemaiputând face nimic pentru a o salva. Anul trecut, pe 10 decembrie, Sara Nukina venise în România special pentru a cânta alături de Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române, înființat și dirijat de către arhidiaconul Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale.

Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni sub dărâmături
GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni…

Părintele Patriarh Daniel și mai multe parohii bucureștene au strâns fonduri pentru tratamentul tinerei, care a fost foarte implicată în acțiuni de voluntariat, fiind cunoscută publicului prin vocea ei și dragostea pentru muzica religioasă.

Tatăl Sarei, sensei Nukina Nobuyuki, de trei ori campion național al Japoniei la karate, deținător al centurii negre cu 6 DAN, și-a cunoscut soția româncă în Japonia, în urmă cu aproape 26 de ani, dar au decis să trăiască în România, unde a și fost botezat ortodox la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală. Sensei Nukina Nobuyuki este bun cunoscător al mănăstirilor din Sfântul Munte Athos, unde a fost de nenumărate ori pentru a se ruga pentru sănătatea fiicei sale.

Toți cei trei copii ai lor poartă numele Sfântului Gheorghe, Sara- Georgiana, Eric-George şi George Gabriel.

Ecaterina, fetița preotului Nicolae Dima, a trecut cu bine de operație

Un alt caz dureros a avut loc în familia preotului Nicolae Dima. Din fericire, fiica acestuia a reușit să treacă cu bine peste operația pe care a avut-o.

Fetița părintelui Nicolae Dima, unul dintre preoții cei mai îndrăgiți din București, de la Biserica Sfântul Nicolae, a intrat în operație marți, după mai multe zile în care a fost în comă. Părintele Vasile Ioana, colegul său de parohie, a făcut apel la credincioși să se roage pentru copilă.

Reamintim că Ecaterina, fetița în vârstă de 12 ani a părintelui Nicolae Dima, a intrat în stop cardio-respirator și a leșinat chiar în brațele tatălui ei după ce a fost diagnosticată cu o formațiune tumorală.

Operația fetiței i-a ținut pe toți apropiații ei cu sufletul la gură și i-a făcut pe toți să se roage și mai mult pentru ea. Preotul Nicolae Dima, tatăl fetei, a spus că operația suferită de Ecaterina a fost una grea, cu risc vital, care a durat mai bine de șase ore.

Mai mult, părintele a spus că a fost impresionat de câtă lume a venit la Biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” din București, acolo unde el slujește, să se roage pentru fetiță. Asta a creat fenomenul Ecaterina: o avalanșă de rugăciune. Ei bine, Ecaterina a fost operată, iar un apropiat al familiei a anunţat că a trecut cu bine de acest hop.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments