duminică, mai 19, 2024
AcasăNationalScandal! Zeci de pasageri, care aveau zbor din Brașov spre Antalya, au...

Scandal! Zeci de pasageri, care aveau zbor din Brașov spre Antalya, au fost duși cu autocarul la Sibiu. Care a fost motivul

[ad_1]

Zeci de pasageri, care ar fi trebuit să zboare, ieri, din Brașov spre Antalya, au ajuns în cele din urmă cu autocarul, la aeroportul din Sibiu. Aeroportul Ghimbav era închis.

Din cauza unui zbor întârziat, și a faptului că aeroportul Ghimbav Brașov se închide la ora 19.00 din cauza din cauza lipsei de personal care să asigure serviciul de control de trafic aerian, zeci de pasageri care ar fi trebui să zboare ieri de pe aeroportul din Brașov, către Antalya, au sfârșit prin a fi duși cu autocarul la Aeroportul Internațional Sibiu, de unde au decolat spre Turcia.

Zeci de pasageri, care aveau zbor din Brașov spre Antalya, au fost duși cu autocarul la Sibiu

Avionul companiei aeriene HiSky era programat să decoleze sâmbătă la ora 17:50 din Brașov însă, pe parcursul zilei, aeronava care ar fi trebuit să opereze zborul, a avut o întârziere de o oră și jumătate la decolare din Antalya spre Baia Mare.

În urma întârzierilor, programul s-a decalat, iar aeronava ar fi aterizat la Brașov puțin înainte de ora 19:00. Procesul de pregătire al zborului și de îmbarcare al pasagerilor s-ar fi întins până după ora 19:00, oră la care Aeroportul Ghimbav se închide din cauza lipsei de personal care să asigure serviciul de control de trafic aerian.

Întreaga poveste a fost postată pe pagina de Facebook Boardingpass, unde internauții se întrecut în glume.

„Și la Lidl au programul mai lung ca la halta Brașov!” „Să zică mersi că nu s-a defectat autocarul în drum spre Sibiu”, au comentat câteva persoane pe Facebook.

Primul zbor pe Aeroportul Brașov, primul scandal. ROMATSA interzice zborurile de noapte

Primele curse de pe cel mai nou aeroport al României, cel din Braşov, se vor face cu… autobuzul. Brașovenii care au bilete de la Nurnberg și Stuttgart au aflat că vor ateriza la Bucureşti, de unde vor fi transportaţi pe şosea până în oraşul lor natal.

Romatsa închide cerul Brașovului la ora 19:00, în timp ce cursele aeriene sunt programate după această oră

Oficialii români prezenţi astăzi la zborul inaugural au ridicat din umeri: noi am făcut aeroportul, compania aeriană să se descurce.

Pasagerii companiei Dan Air au primit notificări că zborurile pentru care sunt programaţi nu vor mai ateriza la Braşov, ci la Bucureşti, urmând ca de aici să fie transportaţi cu un autocar până la destinaţia finală.

Totul se întâmplă pentru că Romatsa a anunţat că programul actual de deservire pentru Braşov este doar în intervalul 7:00- 19:00.

Compania aeriană Dan Air se plânge de Romatsa

Instituțiile Statului Român, în loc să coopereze și să colaboreze pentru a identifica soluții pentru asigurarea operaționalizării aeroportului Brașov – în speță ROMATSA – se limitează la a-și oferi serviciile în funcție de propria organizare internă și fără a ține cont de nevoile publicului larg în slujba căruia se află.

ROMATSA a avut suficient timp la dispoziție pentru a se asigura de resursele necesare în ceea ce privește operaționalizarea aeroportului Brașov, însă a eșuat lamentabil deși știa cu foarte mult timp înainte de data deschiderii aeroportului Brașov.

Reprezentanţii aeroportului spun că ştiu despre problema apărută, dar dau vina pe compania aeriană, care în viziunea lor ar trebui să îşi facă programul după cel al angajaţilor de la Romatsa.

Deocamdată, singura companie care zboară de pe aeroportul din Braşov este Dan Air, tocmai cea despre care reprezentanţii instituţiei spun că ar trebui să se descurce singură cu cei de la Romatsa.

Wizz AIr Air va începe în august și septembrie curse din Braşov spre Londra și Dortmund, iar Paralela 45 va opera curse charter.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments