[ad_1]
De astăzi, 27 septembrie 2021, la o clădire celebră din zona selectă din Copou, orașul Iași, încep lucrări impresionante! Imobilul va beneficia de noi construcții și de o curte verde care va fi invidiată în întreaga urbe. De toate acestea vor beneficia sute și sute de tineri. Proprietarul, Universitatea „Cuza”, a lansat anunțul de achiziționare a serviciilor de proiectare Fază Plan Urbanistic Zonal pentru mansardare Corp D. Totul ar trebui să se realizeze în 9 luni. De asemenea, suma alocată acestui proiect este de câteva sute de mii de euro
Într-o clădire istorică, dintr-o zonă selectă a orașului Iași (Copou), proprietarul pregătește o investiție de sute de mii de euro! Deja, la finalul săptămânii trecute, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a lansat anunțul de achiziționare a serviciilor de proiectare Faza Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru mansardare Corp D. Totul ar trebui să se realizeze în 9 luni. De asemenea, suma alocată acestui proiect este de câteva sute de mii de euro.
„Conducerea universității noastre și domnul rector Toader ne-au sprijinit foarte mult în ultimii ani. Deja, biblioteca noastră, care este informatizată, a devenit realmente un model pentru restul din facultățile noastre. Studenții pot împrumuta, ei singuri, scanându-și cartea și, de asemenea, toate cărțile sunt etichetate și pot fi consultate la raft. Biblioteca are 7 săli, destul de mari, și sper să atragă cât mai mulți studenți anul acesta și, aici, să petreacă cât mai mult timp, inclusiv pentru acțiunile informale. Pe de altă parte, în Corpul D a fost schimbată toată tâmplăria, este un proiect încheiat”, a reliefat conf. univ. dr. Ștefan Boncu, decanul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației (FPSE) din cadrul UAIC.
Corpul D va fi mansardat și dotat cu noi spații de cercetare, dar și cu o curte interioară, complet reamenajată peisagistic
Pe de altă parte, Corpul D va fi mansardat și dotat cu noi spații de cercetare, dar și cu o curte interioară, complet reamenajată peisagistic.
„Marele nostru proiect, și care sper să debuteze cât mai curând, este legat de mansardarea întregii clădiri. E o chestiune care ne încântă pentru că s-ar câștiga foarte mult spațiu, asta în podul imobilului, și va fi un spațiu modern dedicat cercetării. În plus, ceea ce se întâmplă acum, zilele acestea, este punerea în operă a unui proiect care se referă la reamenajarea grădinii Corpului D. E un câștig deoarece această clădire dispune de o curte interioară foarte mare, care are acum foarte multă vegetație și câteva bănci. Vrem ca studenții să inunde acest spațiu, să folosească gazonul de acolo, mobilierul pe care-l vom pune acolo. Asta se va întâmpla de luni (astăzi, 27 septembrie 2021), iar lucrările vor dura o lună! Se vor retrasa aleile, vor fi bănci noi și va fi un spațiu minunat, vom planta și alți copaci. Totul ca o mică Sorbona a Iașului”, a conchis conf. univ. dr. Ștefan Boncu, decanul FPSE de la „Cuza”.
Imobilul, clădire monument istoric, a fost sediul Școlii Pedagogice în perioada 1889 – 1900
Imobilul, clădire monument istoric, a fost sediul Școlii Pedagogice în perioada 1889 – 1900. Deja, aici, Universitatea „Cuza” a demarat, în 2019, procesul de reabilitare a Corpului D. În această clădire își desfășoară activitatea Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației și Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice. De precizat că lucrările de reabilitare au constat în schimbarea tâmplăriei din lemn cu una din lemn stratificat. Suprafața totală de tâmplărie schimbată a fost de 1304,60 mp (suprafață ferestre – 952,00 mp, suprafață uși exterioare – 51,30 mp și suprafață uși interioare – 301,30 mp). Valoarea totală a investiției a fost de 2.109.559,41 lei. De asemenea, clădirea a beneficiat și de dotări adaptate utilizării de către persoane cu dizabilități locomotorii și de un lift. Aici sunt amfiteatre, săli de curs, o bibliotecă și bază sportivă pentru studenții de la Educație Fizică și Sport.
[ad_2]