[ad_1]
Școala Gimnazială „Colonel Constantin Langa” Miroslava a făcut primul pas pentru a deveni o școală a viitorului. Aceasta își propune ca până în anul 2025 să devină un centru de excelență. Pentru asta au nevoie de dotări speciale. Copiii și-au expus părerea printr-un videoclip, care arată cum ar arata o școală a viitorului prin ochii lor
Joi, 10 noiembrie 2022, în Sala Verdi din cadrul Congress Hall Miroslava, Școala Gimnazială „Colonel Constantin Langa” Miroslava a organizat seminarul „Parteneriat pentru școala viitorului!”. Evenimentul și-a propus să provoace mediul de afaceri local și să lanseze o colaborare între companii și instituțiile de învățământ din comună. Moderator a fost antreprenorul Iuliana Șoșu. Evenimentul a fost susținut de Vasco Tehnic Solutions, prin Cristina Rotărescu, Portretica, Asociația Părinților Miroslava și Asociația Împreună pentru Miroslava.
O școală a viitorului cu cele mai înalte standarde tehnologice
Școala „Colonel Constantin Langa” Miroslava poate deveni o școală de referință pe harta educațională din România. Comunitatea are nevoie de o școală SMART, o școală ce merită ancorată în viitor.
„Suntem o școală care promovează educația de calitate, într-un mediu sigur și prietenos, cu șanse egale pentru toți copiii. Ne propunem ca până în anul 2025 să devenim un adevărat centru de excelență. Pentru aceasta avem nevoie de dotări care corespund celor mai înalte standarde. Mediul de afaceri poate fi un partener real al școlii și poate să se implice activ în educația copiilor din comună. Evenimentul a fost primul pas pentru a realiza, împreună, Școala Viitorului. Ne bucurăm că oamenii de afaceri au răspuns afirmativ provocării noastre”, a declarat prof. Aurora-Diana Deliu, directorul Școlii Gimnaziale „Colonel Constantin Langa” Miroslava.
Au mai luat cuvântul Marius Pârciu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Comunei Miroslava, prof. Cristinel Țîrcă, inspector școlar pentru management instituțional, Cristina Rotărescu, antreprenor și consilier local, prof. dr. Liliana Romaniuc, președintele Asociației Române de Literație, Irina Manuela Nenerică, manager Asociația Grupul de Acțiune Locală „Stejarii Argintii” și Cristina Rîmiș, președintele Asociației Părinților „Școala Gimnazială Miroslava”.
Ce își doresc copiii
Școala viitorului nu este o școală ce are clase virtual, cu ore online și cu roboți în loc de profesori. Este o școală care învață bucurându-se e confortul digitalizării, al spațiilor eficiente și economice. Este un loc al bucuriei, al prieteniei, al încrederii, al creșterii, o școală în care elevii se bucură de o bibliotecă deschisă permanent cu spații de lucru relaxante, având mese rotunde și laptopuri.
Copiii se vor putea bucura de o cantină sau un loc de luat masa. De asemenea, este important ca elevii să aibă un parc sau spațiu exterior pentru învățare, socializare, joacă și relaxare. Dulapurile sau vestiarele pentru elevi în clasa sau pe holuri sunt absolut necesare pentru ca aceștia să se poată schimba sau a-și depozita telefoanele mobile.
O școala a viitorului văzută prin ochii copiilor mai include o sală expozițională unde copiii își pot prezenta munca: desene, proiecte, machete. Și o sală de conferințe , una pentru teatru și pentru spectacole este necesară pentru desfășurarea tuturor evenimentelor. Orele de informatică, biologie, chimie, muzică sau fizică trebuie să se desfășoare în laboratoare speciale. Copiii ăși ma doresc transport școlar confortabil, tonomate pentru: apă, mâncare sau obiecte de igienă, spațiu de parcare pentru biciclete și trotinete, sală de sport, bazin de înot și un cabinet medical.
Școala Gimnazială „Colonel Constantin Langa” Miroslava a făcut primul pas pentru a deveni o școală a viitorului!
[ad_2]