joi, aprilie 18, 2024
AcasăCulinarSecrete culinare despre carne de miel – Cum o frăgezești

Secrete culinare despre carne de miel – Cum o frăgezești

[ad_1]

Cum să faci o friptură de Paşti gustoasă? Cum procedezi când trebuie să găteşti drob de miel? Răspunsurile la aceste întrebări şi nu numai le găseşti în materialul de mai jos. Am adunat pentru tine secrete culinare despre carne de miel. Pune-le în practică şi, cu siguranţă, vei prepara un meniu de sărbătoare foarte delicios.

Mai întâi vom învăţa cum se alege carnea de miel. Apoi vom vorbi despre cum se frăgezesc bucăţile de carne și cum se prepară. Spor la gătit și poftă bună!

Cum se alege carnea

Iată lucrurile de care să ţii cont:

  • carnea proaspătă este rozalie;
  • nu trebuie să aibă aspect umed. În caz contrar, e semn că a fost congelată şi decongelată de mai multe ori;
  • pielea de pe carcasă trebuie să fie albă, nelipicioasă;
  • mirosul respingător e alt semn de prospeţime. Chiar dacă multă lume nu-l suportă, e semn că vorbim despre o bucată de carne proaspătă.

Cum se frăgezeşte carnea de miel

Ca la orice alt tip de carne, marinarea e secretul unei îmbucături fragede. Ea se prepară din: usturoi, vin alb, dafin, piper, rozmarin, cimbru, sare de mare.
Mai trebuie spus că marinarea trebuie să dureze cel puţin 24 de ore. Nu uita însă să îndepărtezi excesul de grăsime de pe carne, înainte de a o pune la marinat. Astfel te asiguri că nu va prinde un miros neplăcut. De asemenea, asigură-te că vasul în care se marinează carnea e acoperit cu folie de plastic.
Pentru ca friptura să nu se usuce în cuptor, în momentul în care scoţi ligheanul cu carne din frigider, lasă-l să ajungă la temperatura camerei şi abia apoi să o bagi la cuptor.

Secrete culinare despre carne de miel

Iată ce să pui în aplicare ori de câte ori vrei să găteşti carne de miel:

  • pentru a obţine acel gust desăvârşit, când ţi se pare că efectiv carnea ţi se topeşte în gură, ea trebuie gătită îndelung la cuptor;
  • ierburile de Provence sunt ideale pentru friptura de miel;
  • nu fă nici o incizie în carne, înainte de a o da la cuptor. Prin incizii, iese sucul din carne, iar aceasta îşi pierde din gust;
  • pentru o culoare cât mai frumoasă, poţi unge rulada de miel cu puţin ulei de măsline, în care ai ţinut în prealabil usturoi şi cimbru;
  • în momentul în care găteşti pulpă de miel, ca să îi atenuezi mirosul puternic, înveleşte-o în ghimbir zdrobit şi stropeşte-o cu zeamă de lămâie.

Ştiai că… friptura de miel se serveşte fierbinte? Pentru aceasta e necesar ca şi farfuriile în care o serveşti să fie încălzite.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments