sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăCulinarSecretul celor mai bune chiftele. Rețeta cu care vei obține niște chiftele...

Secretul celor mai bune chiftele. Rețeta cu care vei obține niște chiftele gustoase și pufoase

[ad_1]

Multe gospodine vor să afle secretul celor mai bune chiftele. Delicioasele chiftele sunt ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține la final un preparat irezistibil și pe placul tuturor celor de la masă. Iată rețeta cu care vei obține niște chiftele gustoase și pufoase.

Secretul celor mai bune chiftele

Dacă vrem să îi surprindem pe cei de la masă cu o mâncare delicioasă, putem pregăti rapid niște chiftele gustoase, pufoase și aromate. Chiftelele pot fi făcute de post, cu cartofi, dovlecei sau legume, dar pot fi pregătite și cu carne de porc sau de pasăre. Pentru a oferi chiftelelor un plus de savoare, putem face și un sos delicios.

Chiftelele sunt ideale la mesele festive alături de alte bucate alese. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, acestea vor fi gustoase, dar și sănătoase. Chiftelele nu se prăjesc în mult ulei și pot fi consumate împreună cu un piure de cartofi, o salată asortată sau cu sos de roșii.

Pe lângă savuroasele chiftele, putem pregăti la ceas de sărbătoare și o musaca după rețeta tradițională. Aceasta are un aspect deosebit și un gust aparte. De asemenea, pe placul multora dintre noi este rulada de pui la cuptor. Rulada de pui este ideală pentru niște platouri reci delicioase, alături de câteva chiftele gustoase.

Pentru a obține niște chiftele cu carne delicioase, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple, iar succesul culinar va fi garantat. Chiftelele sunt pe placul multora dintre noi și sunt ideale la mesele festive alături de alte bucate irezistibile.

Cum să pregătești rapid niște chiftele delicioase

Dacă vrem să îi surprindem pe cei de la masă cu niște chiftele gustoase și pufoase, vom avea nevoie de 250 g de carne tocată de porc, 500 g de carne tocată de vită, 2 cepe, 2 morcovi, 2 ouă, 1 legătură de mărar, sare, piper, 1 felie de pâine înmuiată în lapte, 2 cartofi, făină și untură sau ulei pentru prăjit.

Mai întâi se spală și se curăță morcovii apoi se toacă mărunt împreună cu cartofii și mărarul. Într-o tigaie cu ulei încins punem ceapa tocată mărunt pentru a se căli ușor. Felia de pâine înmuiată în lapte se fărâmă ușor și se amestecă împreună cu legumele tăiate mărunt. După aceea se amestecă foarte bine carnea împreună cu celelalte ingrediente și se pun cele două ouă, sare și piper după gust.

După ce am obținut o compoziție omogenă și o umplutură aromată, se formează delicioasele chiftele sub forma unor bile. Acestea se tăvălesc prin făină pentru a fi crocante la final. Când sunt gata, se pun chiftelele la prăjit în tigaia cu ulei încins. După ce se coc pe ambele părți, se scot din tigaie și se pun pe șervețele de hârtie pentru a se absoarbe uleiul.

Cu siguranță vom obține la final niște chiftele gustoase, aromate și pufoase, pe placul tuturor celor de la masă. Acest deliciu poate fi servit împreună cu un sos de roșii aromat. De asemenea, putem pregăti și un piure de cartofi alături de chiftele. Pentru a oferi chiftelelor un plus de savoare, putem adăuga pe lista ingredientelor boia dulce, usturoi, busuioc uscat sau cimbru.

Chiftelele cu carne pot fi pregătite la mesele festive alături de alte bucate alese. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments