miercuri, decembrie 25, 2024
AcasăCulinarSfaturi pentru friptură de miel – De ce trebuie să fie carnea...

Sfaturi pentru friptură de miel – De ce trebuie să fie carnea la temperatura camerei

[ad_1]

Începe să te pregăteşti de pe acum pentru masa pascală. Preparatele specifice nu se fac chiar aşa de greu, dar necesită timp şi tehnică. Spre exemplu, pentru ouăle roşii trebuie să te asiguri că ai de unde cumpăra ouă cât mai proaspete. În cazul fripturii de miel, ai nevoie de câteva trucuri să faci carnea mai aromată şi mai fragedă. Citeşte lista de sfaturi pentru friptură de miel de mai jos. Îţi va ieşi ca la carte.

În primul rând, cumpără carne de calitate, din locuri avizate. Acea carne este verificată de Autoritatea Sanitar-Veterinară, are aviz de la specialişti şi, cu siguranţă, nu îţi pune sănătatea în pericol. Evită să cumperi carne din magazine despre care nu ştii nimic, spre exemplu. De ce? Pentru că trebuie să ai siguranţa că ştii ce consumi.

Sfaturi pentru friptură de miel, de la gospodine pricepute

Gospodinele pricepute te învaţă să faci cea mai bună friptură de miel. Indiferent că prepari pulpa la cuptor sau costiţe la tigaie, ţine cont şi de îndrumările de mai jos:

  • carnea se scoate din frigider şi se lasă să ajungă la temperatura camerei. Abia după aceea se începe gătirea ei;
  • după ce opreşti cuptorul, mai lasă în el tava cu friptură în jur de 15 minute;
  • dacă vrei să pui mai multe condimente, acestea se adaugă atunci când carnea e aproape gătită;
  • ţine cont de timpul de gătire. Dacă laşi friptura prea puţin în cuptor, va fi crudă. Iar dacă o scoţi cu întârziere, nu va mai avea crustă frumoasă;
  • serveşte friptura de miel cu un vin roşu sec, precum un Cabernet Sauvignon sau un Bordeaux;
  • dacă vrei un gust inedit, prepară un sos din: mentă, ardei iute, iaurt şi usturoi. Cu acest sos se unge carnea;
  • în tavă cu carne se pot pune: coriandru, vinete, roşii şi chiar şi cuşcuş.

5 greşeli de evitat când faci friptură de miel la cuptor

Iată ce să NU faci când prepari friptură de miel:

  • carnea nu e adusă la temperatura camerei, înainte de gătire. Dacă nu o laşi să ajungă la temperatura din bucătărie, înainte de a începe să o găteşti, rişti să se ardă pe exterior şi să rămână crudă în interior, în momentul în care o bagi în cuptor;
  • carnea stă prea mult la marinat. Poate să ajungă fleșcăită şi prea moale;
  • nu foloseşti termometru de friptură. Acesta este foarte important întrucât doar el îţi poate spune cu precizie dacă e gata carnea sau nu;
  • scoţi friptură din cuptor imediat ce ai oprit focul. Dacă o laşi în jur de 15 minute, atunci sucurile din ea vor pătrunde carnea şi mai bine;
  • tai friptura greşit. Corect este să fie feliata pe lungimea fibrelor musculare.

Află din materialul video de mai jos și de ce e bine să mănânci carne de miel cât mai des:

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments