vineri, mai 17, 2024
AcasăCulinarShaorma de casă cu piept de pui. Trucuri simple pentru un preparat...

Shaorma de casă cu piept de pui. Trucuri simple pentru un preparat delicios

[ad_1]

Shaorma de casă cu piept de pui este preferata multora dintre noi și poate fi făcută rapid în bucătăria fiecăruia. Pentru ca succesul culinar să fie garantat avem nevoie de câteva ingrediente alese cu grijă și de un strop de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gustative. Iată câteva trucuri simple pentru un preparat delicios.

Shaorma de casă cu piept de pui

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un deliciu făcut din câteva ingrediente, ideală este o shaorma de casă cu piept de pui. Când vine vorba de gustoasa și sățioasa shaorma, gospodinele se întrec în tot felul de rețete și țin cont de secretele marilor bucătari. Acest preparat poate fi făcut cu ușurință acasă, iar dacă avem în vedere câteva secrete, succesul culinar este garantat.

Pe lângă acest deliciu, putem face acasă și o plăcintă cu dovleac, sățioasă, aromată și sănătoasă. Aceasta poate fi servită și la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Pentru iubitorii de preparate tradiționale ca pe vremea bunicii, ideală este rețeta de varză murată călită la cuptor. Aceasta are o savoare aparte și le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei.

Shaorma de casă se face rapid, cu câteva ingrediente și cu siguranță va fi apreciată de cei dragi. Acest deliciu poate fi pregătit cu carne de pui și condimentat după preferințe pentru a oferi shaormei un plus de savoare.

Cum să obții o shaorma de casă delicioasă

Pentru shaorma de casă cu piept de pui vom avea nevoie de un piept de pui mare sau de două bucăți mari de piept de pui, 4 cartofi, varză proaspătă, 1 ceapă, 3 castraveți murați, 1 pahar cu smântână, 2 căței de usturoi, 2 linguri de ketchup, 4 lipii, sare și piper după gust.

Mai întâi se curăță cartofii și se feliază pentru a fi prăjiți. După aceea se pregătește pieptul de pui. Acesta se feliază și se frige pe grătar, apoi legumele se taie mărunt. Într-un castron mare se ia fiecare felie de piept de pui și se mărunțește fâșii cu mâinile. Într-un alt vas se toacă usturoiul și se amestecă cu smântâna, apoi se condimentează cu sare și piper după gust. După aceea se taie varza, ceapa și castraveții murați.

Se prăjesc cartofii, iar când toate ingredientele sunt gata se începe asamblarea shaormei. Se încălzește lipia la foc mic apoi se unge cu sos de usutroi. Se pune pe lipie câte puțin din fiecare, mai întâi carne, cartofi, apoi ketchup, varză, ceapă și castraveți murați.

Se rulează lipia și se strânge forte bine să nu curgă ingredientele și se învelește în folie alimentară. Se procedează la fel și cu celelalte 3 foi de lipie, astfel că la final se vor obține 4 porții de shaorma de pui făcută în casă. Cu siguranță vom obține un preparat gustos, sățios și aromat, pe placul tuturor celor de la masă.

Shaorma de casă cu piept de pui este gustoasă și sățioasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Shaorma de casă este ideală la mesele de weekend sau ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un deliciu ușor de făcut și extrem de gustos.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments