duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăCulinarȘorici în saramură cu usturoi. BONUS: slănină în saramură

Șorici în saramură cu usturoi. BONUS: slănină în saramură

[ad_1]

Pregăteşte-te pentru Sf. Ignat! Pe 20 decembrie, în calendar este trecut Sf. Ignat? Ce se face în acea zi? Bineînţeles, vorbim despre ziua în care gospodarii sacrifică porcii, iar gospodinele prepară celebra pomana porcului. Ce însă de nişte șorici făcut în saramură cu usturoi?

Îţi garantez că e un preparat foarte bun, care aproape că ţi se topeşte în gură. Ce ai de făcut? În primul rând, pregăteşti şoriciul. Acesta se spală bine şi se curăţă de păr. Ca să scapi de păr, cel mai bine e să pârleşti şoriciul. După aceea tai şoriciul în fâşii. Rulează fâşiile, leagă-le cu nişte aţă şi pune-le în borcane. Dacă ai mai mult șorici, alege borcane de 800 de grame. Dacă ai mai puţin, optează pentru borcane de 400 de grame.

Reţetă de șorici în saramură cu usturoi

Iată cum se prepară această bunătate specifică sărbătorilor de iarnă.

Ingrediente:

  • 1 litru de apă
  • 40 gr sare
  • 5-6 căţei de usturoi

Mod de preparare:

Pune sarea în apă şi amestecă, pentru a se topi complet. Adaugă în apă şi usturoiul curăţat şi zdrobit. Toarnă totul în borcane, peste șorici. Înfiletează capacele la borcane şi bagă în frigider pentru circa 3-4 zile. În acest timp, şoriciul se va frăgezi şi va capătă o delicioasă aromă.

În cazul în care şoriciul este foarte tare de la bun început, o idee ar fi să-l fierbi, iar abia apoi să-l pui în saramură.

Slănină în saramură – Reţeta clasică

Dacă tot am învăţat să facem șorici în saramură cu usturoi, hai să pregătim şi nişte slănină în saramură. Chiar dacă vorbim despre un aliment plin de grăsime, totuşi să ştii că are şi proprietăţi beneficii sănătii. Spre exemplu, consumată în cantităţi mici, are proprietăţi curative şi tratează durerile de articulaţii.

Ingrediente:

  • 500 gr slănină
  • 1.5 litri apă
  • 2-3 frunze de dafin
  • 220 gr sare
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 5 gr piper roşu măcinat
  • 12 boabe piper negru

Mod de preparare:

Prima dată pui la fiert apă. În momentul în care dă în clocot pui piperul negru, dafinul şi sarea. După 3 minute torni apă fierbinte peste slănina pusă într-un vas mare. Acoperă slănina apoi cu o farfurie, iar peste aceasta o greutate. Greutatea poate fi inclusiv o sticlă plină cu apă. Rolul ei este de a ţine slănină complet în saramură. Lasă slănină să stea în saramură în jur de 3 zile, la temperatura camerei. După aceea scoate-o şi freac-o cu usturoi zdrobit. E gata pentru servire. Bineînâeles, se poate face și slănină în saramură cu coji de ceapă.

Nu uita să pui pe masă și niște cârnați fripți.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments