Spută permanentă în gât? Ce poți face ca să scapi de ea

419


Sputa este o substanță patologică secretată în principal de bronhii și trahee. Cel mai adesea, apariția flegmei în gât este însoțită de prezența unei tuse, cu toate acestea, în unele cazuri, secreția crescută a sputei poate fi prezentă fără tuse.

Sputa în gât este prezenta în permanență în cantități mici, deoarece hidratează epiteliul ciliate care acoperă secțiunile arborelui bronșic. Dar când microflora patogenă începe să se dezvolte în ea, atunci sputa care este în permanenta în gât divine mai multă. Acesta este modul în care organismul încearcă sa dea afara agenții care cauzează bolile din gât. Dar, așa cum adesea se întâmplă, microbii se dezvoltă mai repede. Apoi sputa din gât se îngroașă, înfundă vilozitățile, ceea ce încetinește excreția secrețiilor vâscoase.

Dacă sputa din gât este cauzată de bacterii sau praf care intră în căile respiratorii, atunci tușitul curăță gâtul. Acesta este cel mai simplu mod de a elimina sputa din gât. Cu toate acestea, nu trebuie să depuneți eforturi mari pentru a realiza acest lucru.

Cum să scapi de sputa permanentă din gât

Medicii recunosc că cel mai bun tratament dacă aveți sputa permanentă în gât sunt lichidele. Lichidul stimulează secreția și o subțiază, astfel încât sputa să fie mai ușor de evacuat din căile respiratorii. În caz de boală, trebuie să beți apă calda sau ceai cu lămâie, infuzie de măceșe, coacăz sau ceai de zmeură, precum și oricare alt ceai călduț.

Dacă nu reușiți să subțiezi sputa, atunci un tratament naturist excelent sunt vaporii de bicarbonat de sodiu. Acesta reacționează cu sputa din gât, distruge legăturile chimice dintre molecule, cea ce face sputa mult mai fluidă.

O alta soluție este cu sarea de bucătărie. Se pune sare din abundenta în apa după care se pune pe foc. Duce ce apa a fiert se ia de pe aragaz și se inspiră vaporii, fiind acoperit cu un prosop. După câteva minute, dacă totul s-a făcut corect sputa din gât vă începe să dispară.

Dacă vreți să scăpați de sputa permanentă din gât este recomandat să renunțați la fumat, deoarece fumul de tutun usucă și arde membranele mucoase ale căilor respiratorii. Țesuturile delicate se irită și reacționează cu sputa permanent în gât. Aproximativ același lucru se întâmplă atunci când o persoană inhalează vapori plin de praf sau lucrează în industrii periculoase. În astfel de cazuri, trebuie să utilizați echipament de protecție individuală sau să schimbați domeniul de activitate.

În plus, trebuie să faceți mai mult sport. Când o persoană este supusă inactivității fizice, atunci din lipsa mișcării, mucusul nu este evacuat corespunzător, prin urmare se acumulează în căile respiratorii. Faceți exerciții de respirație simple sau mai bune și veți simți imediat ușurare.


Sursa: bzi.ro