joi, martie 28, 2024
AcasăSocialStudenți ai Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, antrenați să dezvolte idei...

Studenți ai Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, antrenați să dezvolte idei inovative în tehnologii digitale

[ad_1]

Un grup de studenți ai Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, antrenați să dezvolte idei inovative în tehnologii digitale. Ei au participat la workshop-ul „My tech IDEA – Idei inovative în tehnologii digitale”, dezvoltat pe baza metodologiei Design Thinking

Studenți ai Universității Tehnice (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași au participat la workshop-ul „My tech IDEA – Idei inovative în tehnologii digitale”, dezvoltat pe baza metodologiei Design Thinking. În timpul evenimentului, startul unui program de pre-accelerare, participanții s-au familiarizat cu metodologia Design Thinking pentru a proiecta, testa și dezvolta un produs, serviciu sau idee de afacere din domeniul tehnologiei. Workshop-ul s-a desfășurat în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2021-0180 „Antreprenoriat și tehnologie în SAS TUIAȘI – Connect@SAS TUIAȘI²” al cărui director este conf. univ. dr. ing. Cristiana Istrate, președinte al CE SAS TUIAȘI.

Unul dintre facilitatori a fost Cristina Irod, membru al Design Thinking Society

Pe de altă parte, conducerea Universității Tehnice din Iași a ținut să precizeze:

„Anul acesta, în universitatea noastră, s-a desfășurat cea de-a treia ediție a workshop-ului Innovation Day, centrat pe metodologia Design Thinking. Ca întotdeauna, tema abordată a fost de actualitate, mai precis educația tinerilor în aria economiei circulare, managementului deșeurilor și promovarea conceptului de consum responsabil. Provocările multidisciplinarității și nevoia tinerilor de a socializa în perioada pandemiei au fost temele edițiilor anterioare. Obiectivul acestui eveniment a fost stimularea creativității și generării de soluții IT, pornind de la problemele și nevoile utilizatorilor”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIAȘI.

Unul dintre facilitatori a fost Cristina Irod, membru al Design Thinking Society. Aceasta este pasionată de metodologii colaborative pentru formarea oamenilor care să îi ajute să își dezvolte propriile capacități și abilități de a dezvolta împreună cele mai valoroase proiecte. Cel de-al doilea a fost Alin Claudiu Apostu, antreprenor & intraprenor, fondator „Vreau să fiu antreprenor” și „Insights”, preocupat de formarea antreprenorială a tinerilor.

Obiectivul final al proiectului „Connect@SAS TUIAȘI” este înființarea de către studenți a unor start-up-uri tehnice viabile

Obiectivul final al proiectului „Connect@SAS TUIAȘI” este înființarea de către studenții participanți la activitățile propuse a unor start-up-uri tehnice viabile și participarea într-un program de pre-accelerare internațional.

„Câteva dintre provocările propuse în cadrul evenimentului „My tech IDEA – Idei inovative în tehnologii digitale” studenților participanți au fost familiarizarea cu lucrul în echipe multidisciplinare, validarea ideilor prin interacțiunea cu posibili utilizatori reali, dezvoltarea disponibilității de a prototipa, testa și itera rapid și nu în ultimul rând valorificarea competențele tehnice prin identificarea și materializarea unor soluții din aria tehnologiei informației prin utilizarea metodologiei Design Thinking”, a declarat conf. univ. dr. ing. Cristiana Istrate.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments