[ad_1]
Supa de găluște este o rețetă tradițional românească și este una dintre cele mai comune din țară. Este destul de simplă și multă lume este fanul acesteia.
Rețeta pentru supa cu găluște de griș este una simplă și ușoară de făcut. Nu aveți nevoie de ajutoare pentru a o găti. Iar timpul de gătire este relativ scurt. O mică atenție trebuie oferită cantității de apă din oală, căci aceste găluște vor absorbi apa, iar supa fără zeamă nu poate fi numită supă.
Supa de găluște. O rețetă rapidă
Pentru început, vom avea nevoie de un pui (de casă ar fi de preferat) după care vom avea nevoie de o ceapă mare sau două mai mici în funcție de ce aveți în casă. Printre legume pe care le vom folosi putem enumera 2 – 3 morcovi și o rădăcină de pătrunjel sau un păstârnac. Vom avea nevoie, bineînțeles, și de o bucată de țelină. Cam un sfert de țelină ar trebui să fie suficient pentru supa noastră. Toate acestea vor veni spălate și tăiate, iar apoi de adăugat grămadă la fiert, după care vine sarea.
După ce am pus totul la fiert, inclusiv puiul, ne putem apuca de făcut găluște. Pentru acestea avem nevoie în primul rând de ouă, la care vom adăuga griș și un praf de sare. Că să ne iasă niște găluște bune și pufoase ,fără să se sfărâme, trebuie să cântărim ouăle. Cât cântăresc trei ouă, aceeași cantitate de griș va fi necesară în compoziție.
Apoi, separăm cu grijă albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile bine de tot și adăugăm grisul că în ploaie (se amestecă ușor de jos în sus). Se pune un praf de sare în gălbenușuri și apoi se freacă bine toate. La final, adăugăm gălbenușurile peste compoziția de albușuri și griș amestecate, iar tehnica va fi aceeași de sus în jos. Urmează să acoperim vasul în care am făcut compoziția pentru găluște și îl vom lăsa un pic să se odihnească. Undeva la 10 minute ar trebui să fie perfect, trebuie să fie consistent.
În timpul pregătirii găluștelor, dar și după ce acestea sunt gata, spuma ce se formează peste oala la fiert, trebuie luată. Nu este nimic rău legat de ea, dar strică textura și aspectul mâncării. Se poate pregăti o mâna de pătrunjel verde și apoi de tocat aceasta. O să avem nevoie de el la sfârșit și e bine să avem totul din timp.
Când supa clocotește, putem începe să ne ocupăm de găluște. Se ia o linguriță mică, iar apoi, se ia un pic de compoziție, cam jumătate de lingură și se pun în apa fierbinte. Dacă doriți niște găluște mai mari, puteți să le faceți mai mari. Important e să știți că acestea vor crește mult în volum. Procedeul se repetă până când nu mai este compoziție, puteți să mai clătiți lingurița atunci când vi se pare prea vâscoasă.
Rețeta este pe sfârșite. Mâncarea este gata
Unele persoane preferă să scoată puiul din supă și să excludă oasele din supă. Dar rămâne la atitudinea fiecăruia cum dorește. Atât culoarea supei cât și mirosul te îmbie să mănânci cu cei dragi la masă. Nu poți greși cu rețeta asta. Este ușor de făcut și foarte delicioasă. Unele persoane nu doresc carne în farfurie, dar fierb puiul în supă, iar apoi îl folosesc la alt fel de mâncare. Faceți cum va place vouă. Ambele variante sunt delicioase. Poftă bună.
[ad_2]