[ad_1]
Supa de roșii cu tăiței de casă este un preparat gustos și răcoros, care se pregătește simplu, din doar câteva ingrediente. Iată cum să redai gustul copilăriei.
Supa de roșii cu tăiței de casă, ca la bunica, este una foarte simplă și poate fi făcută de orice gospodină, chiar dacă nu are foarte multe cunoștințe din domeniul gastronomic. Este delicioasă și extrem de răcoroasă, numai bună de mâncat în zilele de primăvară, dar și de vară. Se prepară din ingrediente simple, sănătoase, pline de vitamine, care contribuie la o stare de sănătate mai bună și la un tonus de invidiat.
Supă de roșii cu tăiței de casă. Ingrediente și mod de preparare
Pentru o supă de roșii cu tăiței de casă reușită, ai nevoie de următoarele ingrediente: o ceapă medie, un morcov, un ardei gras, un fir de ceapă verde, o rădăcină de pătrunjel, o bucățică de țelină, un cartof mare, 6-7 roșii de dimeniuni mari (un litru de suc de roșii). Pentru tăiței îți trebuie un ou, puțină făină și un praf de sare. Nu uita, ca la final, să presari puțin pătrunjel verde, tăiat mărunt, peste supa aburindă.
Primul pas este să pregătești tăițeii de casă. Bate cu furculița oul cu puțină sare, apoi adaugă făina, frământând un aluat. Întinde-l apoi foarte subțire pe masa înfăinată și taie fâșii subțiri. Pune tăițeii să se usuce bine pe o planșetă sau pe un tocător din lemn.
Următorul pas este să opărești roșiile, să le cureți de coajă și să le tai cotorul. Cu ajutorul unui blender vertical, pasează roșiile, pentru a obține aproximativ un litru de suc gros.
Curăță legumele și taie-le în bucăți sau rondele. Cartoful taie-l în cuburi potrivite. Pune legumele la călit în puțin ulei, fără cartof, iar când acestea s-au înmuiat, adaugă apa călduță, pentru a le acoperi. Mai lasă totul la fiert circa 20 de minute, potrivește de sare, apoi adaugă cartoful, care trebuie lăsat să se fiarbă cam 10 minute.
Adaugă sucul de roșii peste legumele care fierb, mai completează cu un litru de apă și lasă totul să fiarbă vreun sfert de oră. Apoi, adaugă tăițeii scuturați bine de făină și lasă-i pe foc 15-20 de minute, cât să fiarbă bine. Oprește focul și, la final, presară pătrunjelul verde.
Poftă bună!
Secretele unor tăiței de casă reușiți
Potrivit rețetei bunicii, pentru ca tăițeii de casă să iasă ca la carte, ai nevoie de două ouă, un praf de sare și făină cât cuprinde.
Tot ce trebuie să faci este să spargi ouăle într-un vas adânc, să presari sarea, să adaugi făina cernută și să amesteci încontinuu, până când obții o cocă tare. Această cocă trebuie să se întindă cu ușurință, cu ajutorul făcălețului.
Există două metode pentru a tăia foile. Prima presupune presărarea făinii peste foaia întinsă și tăierea ei în fâșii fine. Răsfiră-le și scutură excesul de făină. De asemenea, poți lăsa foaia întinsă să se usuce puțin, aproximativ 15 minute, după care să o porționezi în fâșii mici. Fiindcă foaia este aproape uscată, fâșiile pot fi puse una peste cealaltă, fără să mai fie nevoie de presărarea făinii. Astfel, nu se vor lipi între ele și se vor tăia frumos.
Dacă tăițeii nu sunt folosiți imediat, ei pot fi lăsați să se usuce pe o coală de hârtie, apoi pot fi păstrați în pungi, la loc uscat. Când te hotărăști să-i folosești, adaugă-i așa, uscați, direct în ciorba clocotindă.
[ad_2]