duminică, mai 19, 2024
AcasăNationalSute de călători au stat blocați, peste 12 ore, într-un tren, fără...

Sute de călători au stat blocați, peste 12 ore, într-un tren, fără aer condiționat, apă și mâncare

[ad_1]

Sute de oameni au stat blocați, mai bine de 12 ore, într-un tren care venea din Timișoara către Constanța, fără aer condiționat, apă sau mâncare.

„Nu am avut aer condiționat. Se plâng oamenii că nu au apă, iar apa pe care au avut-o s-a încălzit, e aproape fiartă. Nu ne explică nimeni, nimic. Controlorul nici măcar nu a mai verificat bilete, nimeni nu și-a cerut scuze”, a declarat o pasageră.

12 ore pe drum și alte șapte ore de întârziere înainte de plecare din gara din Timișoara. Oamenii descriu această călătorie ca fiind una de coșmar. În garnitură sunt peste 130 de copii, care trebuiau să ajungă în cantonament la Constanța.

De asemenea, persoanele vârstnice au acuzat stări de rău, de leșin, din cauza temperaturilor extrem de ridicate din tren.

Controlorul a fost cel care i-a alertat pe călători să deschidă ușile garniturilor pentru a avea aer. În niciuna dintre gările în care garnitura a oprit, reprezentanții CFR nu le-au oferit călătorilor nici măcar o sticlă de apă.

Pentru ca pachetul de bătaie de joc să fie complet, cu doar 50 de kilometrii înainte de a ajunge în stația finală a fost pornit și aerul condiționat.

Incendiu la locomotiva unui tren personal cu 20 de călători, în mijlocul nopții

Amintim cum ăn data de 14 august, pompierii militari bihoreni au intervenit în Oradea, strada Santăului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locomotiva unui tren de călători care circula pe ruta Oradea – Halmeu.

Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit de dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor, în jurul orei 03:00, moment în care la fața locului au fost mobilizate operativ, echipajele Detașamentului 2 Oradea, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor.

Locomotiva avea atașate trei vagoane în care se aflau aproximativ 20 de călători. Pasagerii s-au autoevacuat, astfel că, din rândul acestora, nicio persoană nu a fost rănită. Pompierii militari au acționat pentru stingerea incendiului și asigurarea măsurilor de siguranță pentru tractarea trenului până în Gara Episcopia.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments