marți, aprilie 23, 2024
AcasăMondenTendinţe design interior 2021

Tendinţe design interior 2021

[ad_1]

Anul 2021 este unul provocator pentru cei ce doresc să amenajeze locuinţele, dar şi pentru cei ce vor să aducă un vibe proaspăt încăperilor. Tendinţele în materie de amenajări interioare sunt foarte variate, chiar dacă se păstrează multe accente din anii precedenţi, se manifestă şi curente noi.

Nuanțele neutre sunt încă pe val

Fie că vorbim de vopsele lavabile, gresie, faianță sau tapet, culorile neutre continuă să fie vedete. Bejurile, griurile şi pastelurile rămân în tendinţe, acesta fiind puse în valoare cu ajutorul contrastelor. Încăperile mici sunt bine evidenţiate prin accentuarea unui perete de referință. În cazul bucătăriilor şi a băilor aceste artificii se realizează cu ajutorul faianţei şi a vopselelor lavabile care crează contrast. Dacă vorbim de living, dormitoare şi birouri vorbim de tapet.

Tapetul este vedeta anului!

Rolele de tapet sunt soluții foarte populare în acest an. Texturile fine, mătăsoase şi culorile vibrante propuse fac ca tapetul să fie apreciat în detrimentul altor variante decorative. Aspectul rafinat şi uşurinţă de montare a rolelor sunt alte detalii care au atras atenţia asupra lui.

Dacă vorbim de tapet, spunem varietate şi numeroase opțiuni. Acesta poate fi integrat atât în încăperile cu deficit de spaţiu cât şi în cele generoase. În acest an sunt în tendinţe formele geometrice, florile supradimensionate, tapetul cu aspect de lemn dar şi imaginile din natură. Fototapetul cu răsăritul de soare, cascade, flori supradimensionate ori peisaje cu plaje întinse este foarte apreciat. Din varietatea mare de tapet natură nu lipsesc nici animalele realiste, fluturii în zbor ori  imaginile cu pădurea verde.

Totodată sunt preferate şi imaginile cosmopolite, care conferă vibe şi energie pozitivă. Tapetele vlies sunt soluţii moderne în tendinţe care au captat atenţia celor ce iubesc viaţa mondenă, elementele cu accente industriale şi pe cele urbane.

Fie că sunt selectate variantele realiste ori alternativele stilizate, fototapetul cu imaginile din natură si apeturile vlies reușesc să creeze un ambient proaspăt şi reprezintă alternativa ideală pentru cei ce doresc o modificare estetică cu investiții reduse.

Sunt în tendințe texturile

Elementele cu textură sunt definitorii pentru acest an. În cazul corpurilor de mobilier vorbim de lemn cu aspect neşlefuit, metal cu imperfecţiuni aparente, faianţă cu finisaje în relief şi tapet dens care se simte intrigant la atingere.

Pernele decorative în culori bogate, păturile colorate şi covoarele cu împletituri dinamice sunt vedetele care aduc un plus estetic oricărei încăperi, deci acestea nu trebuie evitate, indiferent de amenajare.

2021 este anul culorilor vibrante şi a întoarcerii la natură, deci elementele care ating aceste două constante reușesc să contureze ambientul în tendinţe mult dorit.

Sursa de imagine:

Dovido.ro

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments