duminică, ianuarie 19, 2025
AcasăSocialTestare standardizată pilot în mai multe școli și licee din județul Iași

Testare standardizată pilot în mai multe școli și licee din județul Iași

[ad_1]

Luni, 30 mai 2022, începe testarea standardizată pilot pentru elevii din 329 de școli și licee din România

Testarea standardizată pilot se ține în timpul orelor de curs, pe dispozitive electronice ce trebuie conectate la internet pentru a accesa platforma Brio, platformă ed-tech de măsurare a performanței educaționale, în perioada 30 mai-8 iunie pentru elevii de clasele primare și gimnaziu și în perioada 30 mai-10 iunie pentru cei de liceu.

Elevii claselor I-VII din cele 329 de școli din întreaga țară, alese de Mnisterul Educației și al Cercetării pentru testarea standardizată pilot, vor susține testarea pe dispozitive electronice la limba română și matematică. Elevii claselor a IX-a – a XI-a vor susține la limba română și, în funcție de filieră, profil și specializare, disciplina care se susține la examenul național de bacalaureat, ca probă obligatorie a profilului, matematică sau istorie.

Luni, 30 mai, vor susținea testarea la matematică / istorie, elevii claselor a III-a, a V-a și a VI-a, pe 31 mai, cei din clasele a II-a, a IV-a, a VII-a și a IX-a, pe 2 iunie, cei din clasele I, a X-a și a XI-a.

La limba română, testarea se va da pe 3 Iunie, cei din clasele a III-a, a V-a și a VI-a, pe 6 iunie, elevii din clasele a II-a, a IV-a, a VII-a și a IX-a, iar pe 7 iunie, din clasele I, a X-a și a XI-a.

Pe 8 iunie sunt reprogramări pentru sesiunile de testare care nu s-au putut efectua.

Testarea standardizată pilot la Iași: Sunt suficiente calculatoare

Din județul Iași, la testarea standardizată pilot vor participa 7 școli gimnaziale și licee: Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași, Școala Gimnazială „Dimitrie A. Sturdza” Iași, Școala Gimnazială „Iordache Cantacuzino” Pașcani, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Hârlău, Școala Gimnazială Balș, Școala Gimnazială „Profesor Mihai Dumitriu” Valea Lupului și Liceul Teoretic „Bogdan Vodă” Hălăucești.

Dacă până acum în laboratoarele de T.i.C sau Informatică din Iași încă mai existau calculatoare mai puține decât numărul elevilor de la clase, majoritatea directorilor s-au asigurat că în perioada examinării pilot fiecare elev va putea susține examenele de pe dispozitivele oferite de instituției, indiferent dacă elevii ar fi putut utiliza și propriile device-uri.

Colegiul Pedagogic “Vasile Lupu“ din Iași are în momentul de față calculatore pentru toți 591 de elevi înscriși la testare. Lăcrămiora Iordăchescu, directorul colegiului, a afirmat că nu vor exista probleme de nicio natură în privința acestei testări.

“Avem în total 21 de clase, care vor susține testarea standardizată pilot adică 591 de elevi. Este o noutate această testarepentru toți, dar  elevii vor fi îndrumați de un cadru didactic care va acorda asistență tehnică. Copiii pot accesa testele de pe orice dispozitiv doresc, dar școala oricum s-a asigurat că și în cazul în care nu ar avea ei, noi îi putem susține pe toți. Sunt sigură că nu vor exista probleme, având în vedere că școala online i-a transformat cumva în mici experți în mediul online și ceea ce au de făcut este simplu. Se vor loga cu un cod primit de la școală care va fi direcționat direct pe pagina de testare, apoi prin butonul start încep examenul propriu-zis. După aceea, se vor întocmi rapoarte pentru fiecare dintre elevii testați, în urma rezultatelor“, a declarat Lăcrămiora Iordăchescu.

Și directorul Școlii Gimnaziale „Prof. Mihai Dumitriu“ din Valea Lupului, Petronela Petrea, a menționat că sunt suficinete calculatoare, instituția primind ulterior de la minister.

“Totul este în regulă, am completat acolo unde nu eram siguri dacă vor fi suficiente calculatoarele din laboratoarele de T.i.C, am rezolvat și am terminat pregătirile“, a afirmat Petronela Petrea.

Cum au fost alese școlile și liceele pentru testarea pilot

Cu excepția Capitalei, selecția a fost făcută de către Minister împreună cu inspectoratele școlare județene, pe baza următoarelor criterii, urmărindu-se să fie alese “unități de învățământ de nivele valorice diferite”: un colegiu/liceu cu profil pedagogic, o unitate de învățământ gimnazial din mediul urban mare (municipiu), o unitate de învățământ gimnazial din mediul urban mic, o unitate de învățământ liceal din mediul urban mic, o unitate de învățământ gimnazial din mediul rural mic, unitate de învățământ gimnazial din mediul rural mare și o unitate de învățământ liceal din mediul rural. Astfel ,din fiecare județ s-au ales 7 instituții diferite, din mediul rural și urban. Dacă în primă fază, directorii era reticenți în privința acstei testări, considerând că există instituții de învățământ care nu au destule gadget-rui pentru aceste testări. Sorin Cîmpeanu afirma că toți elevi vor avea dispozitivele necesare testării.

“Vor avea toți. Ne-am asigurat că toți acești elevi vor avea acces la aceste dispozitive electronice. Cei mici pot să considere acest test o simplă joacă, dar competențele vor fi analizate foarte serios“, a declarat  Sorin Cîmpeanu în legătură cu testarea standardizată pilot.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments