Ucraina înainte și în război! Clădiri simbol în februarie, ruine în martie – GALERIE FOTO

106


Sunt noi imagini cu războiul din Ucraina. După ce zilele trecute am prezentat imagini cu copiii care sunt îngrijiţi în subsolurile spitalelor în condiţii insalubre și după ce am postat imagini cu oamenii din Kiev care dorm în staţiile de metrou, reporterii internaționali au suprins şi imagini cu clădirile simbol ale Ucrainei care acum sunt distruse de bombardamentele rusești.

În contextul în care Rusia a invadat Ucraina și a faptului că aceste atacuri sunt susţinute în fiecare zi, tot mai multe clădiri au fost avariate sau pur şi simplu spulberate. În replică, autoritățile de la Moscova susţin că ei lovesc clădiri civile. Imaginile vorbesc de la sine.

Ucraina înainte şi în plin război! Clădiri simbol distruse de bombardamentele rusești

Rusia continuă să avanseze invazia Ucrainei cu atacuri asupra mai multor orașe cheie. Pe măsură ce forțele ruse încep să se apropie de capitală, Kiev , au avut deja loc câteva atacuri aeriene asupra orașului. Sunt clădiri, unele dintre ele simbol care acum sunt distruse în proporţie mare. Blocul de mai jos a fost lovit de o rachetă rusă la primele ore ale zilei de sâmbătă trecută.

Clădire distrusă de bombardamentele din Rusia

Micul oraș Irpin se află la 20 km (12 mile) nord-vest de Kiev și s-a aflat în prima linie între forțele ruse și ucrainene în ultima săptămână.

Și în Irpin din Ucraina sunt clădiri de civili care au fost distruse de ruși

În timp ce Harkiv , al doilea oraș ca mărime din nord-estul țării, a fost în centrul bombardamentelor intense ale rușilor.

Un alt oraș puternic avariat de rachetele rusești

Cernihiv , un oraș aflat la 120 km (75 mile) la nord-est de Kiev, s-a confruntat, de asemenea, cu bombardamente puternice în ultimele zile de către forțele ruse care invadează din nord.

Copiii de cancer sunt tratați în subsol în condiții insalubre

Pentru că spitalul din Kiev a fost bombardat și de frica unor evenimente asemănătoare, copiii bolnavi de cancer au fost mutați la subsolul spitalelor. În subsol condițiile sunt departe de ceea ce numește occidentul ”normale”. Din imaginile prezentate de BBC rezultă faptul că acești minori sunt tratați în condiții insalubre. Vorbim despre mucegai care se află pe pereți, iar unele dintre camere nu au nici măcar curent electric pentru a asigura măcar o funcționare de avarii.

Tot în Kiev, locuitorii se adăpostesc din calea războiului în metrou. Sunt imagini care prezintă familii întregi care dorm pe jos, la temperaturi mici, pentru că le este teamă să se ducă acasă de frica faptului că locuința loc ar putea fi bombardată. Menționăm faptul că stațiile de metrou pot fi folosite ca adăpost anti-rachetă tocmai din perspectiva faptului că au fost săpate la o adâncime considerată sigură. Rapoartele precizează faptul că sunt zeci de mii de oameni care stau în metroul din Kiev.

Oricum, pe lângă distrugerile clădirilor din Kiev și în alte zone din Ucraina și pe lângă faptul că ucrainienii sunt speriați, nici situația din Federația Rusă nu este una fericită. Războiul i-a afectat și pe cetățenii obișnuiți pentru că occidentul a impus măsuri istorice împotriva Federației. Din aceste considerente, oamenii care locuiesc în Rusia nu mai pot accesa numeroase servicii bancare, cum ar fi Mastercard, Visa, Paypal dar nici nu pot folosi platforme cum ar fi Netflix, Onlyfans sau Pornhub. Lista sancțiunilor împotriva Rusiei este una lungă si mai cuprinde și alte numeroase servicii.


Sursa: bzi.ro