joi, decembrie 26, 2024
AcasăSocialUn reprezentant al UAIC Iași a discutat despre etică academică, comerț, dezvoltarea...

Un reprezentant al UAIC Iași a discutat despre etică academică, comerț, dezvoltarea și coodonarea programelor de studii ale universității în afara țării, dar și despre cât de importantă este educația antreprenorială, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

[ad_1]

Joi, 18 februarie 2021, la ora 15.00, în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE a fost programată o nouă editie-dialog de maximum interes şi de actualitate pe zona unor domenii esenţiale pentru România! Astfel, despre profilul celor care-şi doresc să devină întreprinzători respectiv să intre în mediul oamenilor de afaceri, Etică academică, comerţ (Retail-Merchandising, Management) respectiv dezvoltarea şi coordonarea programelor de studii ale Universităţii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iaşi, în afara ţării.

Au fost aspecte abordate alături de prof. univ. dr. Daniela Agheorghiesei, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA) de la „Cuza”. Universitar cu experienţă şi cu un parcurs educaţional ce cuprinde studii post-doctorale în domeniul Eticii politicilor de sănătate, Etică Organizaţională (Etică în afaceri, Etică în administraţie publică), mii de privitori vor urmări cu interes dialogul alături de profesorul Agheorghiesei.

„Spiritul antreprenorial, esenţial în dezvoltarea unei societăţi”

În acest context şi având în protofoliu abilităţi şi expertiza pe zona antreprenorială, profesorul Agheorghiesei arata, pentru BZI LIVE, cât de importantă este Educaţia antreprenorială într-o societate care-şi doreşte să evolueze.

„Antreprenoriatul este un domeniu care ar trebui învăţat, desigur la nivel de vârste, încă de la grădiniţă. El nu este legat neapărat de ideea dezvoltării unei afaceri sau să-ţi creezi o firmă! Totul ţine de modul în care ştii să-ţi administrezi resursele materiale tocmai pentru a fi organizat să ai to viaţa mai bună. Desigur, se poate merge şi pe segmentul dezvoltării unei mici sau medii afaceri, să ştii a analiza care sunt riscurile. Eu nu vin cu şabloane, cu reţete ci cu variante de posibilităţi şi cu o serie de cai şi noţiuni pe care le putem avea spre a ne dezvolta, a avea în esenţă o viaţă mai bună”, puncta universitarul.

„Iaşul are un potenţial fantastic în a se dezvolta”

Pe de altă parte, prof. univ. dr. Daniela Agheorghieseia arată că Iaşul, de ceva ani, are un potenţial al dezvoltării şi de creştere fantastic.

„Da, Iaşul are un potenţial uriaş şi se dezvoltă într-o manieră aparte. Un atuu este resursa umană pregătită aici, anume universităţile dar şi turismul sau cultură. Inclusiv comerţul se dezvoltă doar că trebuie o mai mare implicare a autorităţilor pe zona dezvoltării infrastructurii. Există şi un potenţial al mediului de afaceri şi e esenţial să existe un dialog cu factorii decizionali tocmai pentru a se creea mediul propice dezvoltării economice”, a mai arătat profesorul. De menţionat că, de ani buni, aceasta este coordonatoare Extensiunii Bălţi, Republica Moldova a UAIC.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments