sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăNationalUn urs a omorât un taur pe un islaz, într-o comună din...

Un urs a omorât un taur pe un islaz, într-o comună din Vâlcea

[ad_1]

Autorităţile din Vâlcea au emis astăzi, 11 iulie, o alertă privind prezenţa unui urs în comuna Titeşti, după ce o femeie din localitate a sesizat prin 112 că un animal sălbatic i-a omorât un taur aflat pe izlazul din apropierea gospodăriei.

Primarul localităţii, Cătălin Daneş, a precizat că atacul s-a produs dimineaţa, după ce bovina a fost lăsată nesupravegheată în timpul nopții, într-o zona foarte aproape de pădure.

„Ne-am deplasat cu jandarmii şi reprezentanţii AJVPS Vâlcea la faţa locului. Ursul nu a atacat în gospodărie, ci pe izlaz, la mai bine de un kilometru distanţă de ultimele case, unde vitele au fost lăsate la păscut libere pe timpul nopţii. Am anunţat autorităţile şi vom vedea mâine (marţi, n.r.) ce putem face pentru a îndepărta animalul sălbatic din acea zonă. I-am adus totodată la cunoştinţă proprietarei taurului ucis să nu mai lase vitele libere pe timpul nopţii, mai ales că şi în 2019 a mai avut animale ucise de urs. Nu au fost însă până acum atacuri în gospodării”, a declarat primarul din Titeşti.

Autoritățile au fost anunțate la câteva ore de la producerea atacului

Reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea au transmis că au fost anunţaţi de proprietara taurului ucis la câteva ore după producerea atacului, astfel că atunci când echipajele au ajuns în zonă nu au mai găsit ursul.

„Apelanta a precizat că animalul sălbatic nu se mai afla în zonă la momentul în care a sunat la 112 (în jurul orei 10:30). Totul s-a întâmplat dimineaţa, în jurul orei 06.00. Persoana în cauză a auzit câinii lătrând şi s-a îndreptat către deal. A ajuns imediat după atac şi a surprins animalul sălbatic care se îndrepta către pădure. Din ce a declarat verbal, persoana respectivă a trecut printr-o situaţie similară acum câţiva ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Vâlcea, George Tacale, potrivit Agerpres.

Atacurile urşilor în zona montană a judeţului Vâlcea s-au înmulţit în ultima perioadă, luna trecută fiind sesizată de mai multe ori prezenţa animalelor sălbatice în comuna Sălătrucel, unde au şi omorât mai multe bovine.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments