marți, aprilie 23, 2024
AcasăNationalUrs surprins la joacă pe derdeluş, în Munții Făgăraș

Urs surprins la joacă pe derdeluş, în Munții Făgăraș

[ad_1]

Daniel Opait, fotograful sălbăticiunilor, a surprins un urs în timp ce se juca în zăpadă în Munții Făgăraș. Imaginile au încântat privirile internauţilor.

„Suntem martori la o demonizare a ursului, promovată activ pe diverse canale, în care apar cuvinte ca: panică, atac, teroare, ursul lângă localitatea X șamd.

Pentru oricine a citit mai mult decât ziarul local, e limpede că orice lucru, prin repetare obsesivă ajunge să fie identificat cu realitatea de către mase.

Nici măcar un singur lucru pozitiv, ursul e aici să ne pună la încercare întreagă ființă. Răul, ramul. O grămadă de texte regurgitate în grup, cu prima ocazie. Întotdeauna aceleași.

Un veritabil discurs al urii. În douamiidouazecisitrei.

Ei bine, iată ce face un urs atunci când nu este sub ochii ageri ai inchiziției contemporane. Se dă pe burtă, pe zăpadă”, este mesajul transmis de Daniel Opait pe pagina sa de Facebook.

Alertă la urși în zone ale țării în care nu se aștepta nimeni

Într-o altă ordine de idei, reiteram faptul că în ultima perioadă în județul Arad au început să apară tot felul de noutăți cu care localnicii nu sunt obișnuiți. Vorbim de cutremurele repetate și, mai nou, de urși.

Nimeni în județ nu s-a gândit vreodată să meargă cu teamă din cauza urșilor, deoarece nu exista pericol nefiind o zonă frecventată de ei. Cu toate acestea încep să apară, iar oamenii să fie avertizați.

Emilia Ignișca, primărița comunei Târnova, județul Arad, a ieșit public cu un anunț mai puțin obișnuit pentru regiune. Edilul își avertizează populația de prezența unui urs pe raza comunei.

„Dragi cetățeni, în data de 30 mai 2023, ora 4:30, a fost semnalată prezența unui urs de talie medie, în extravilanul localității Dud, în zona denumită popular „Vârful de Dud – Băi” (zona cu vii). Pentru evitarea unor incidente nedorite rugăm atenție sporită și evitarea deplasărilor și drumețiilor în zonele de risc. Este interzisă depozitarea în spatiile publice a deșeurilor menajere și hrănirea ursului. În cazul apariției exemplarelor de urs în zonele populate, vă rugăm să vă adresați autorităților”, este anunțul primarului.

De asemenea, salvamontiștii au sesizat urme de urs și în zona Monesei. Asta în decurs de două săptămâni. Dacă în ceea ce privește ursul de la Moneasa, nu există decât dovada unor urme, de data aceasta, la Dud, comuna Târnova, ursul a fost depistat pe camerele de supraveghere.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments