luni, decembrie 23, 2024
AcasăSocialUSV Iași a finalizat două proiecte importante cu finanțare europeană – FOTO

USV Iași a finalizat două proiecte importante cu finanțare europeană – FOTO

[ad_1]

La USV Iași are loc conferința de finalizare a proiectelor e-Antreprenor și Educație și profit. Locul desfășurării evenimentului este amfiteatrul A4 (A158), situat în clădirea principală a Universității pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași.

În cadrul celor doua proiecte au fost înființate 62 de afaceri.

„Apreciez în mod deosebit curajul, determinarea pentru a va deschidere o afacere indiferent de vârsta pe care o aveți. Tot ceea ce produceți se va concretiza în dezvoltarea firmei, a unor afaceri conexe si nu în ultimul rând în dezvoltarea locurilor de muncă. Antreprenorii sunt cei care crează locuri de muncă. Iasul excelează în ceea ce privește industrii creative.

Mediul economic s-a delimitat de mediul politic și administrativ. Oricât ar crește cifra de afaceri, statul român nu are suficienți bani. În ultimii 5-6 ani produsul brut al României s-a dublat, taxele au crescut iar noi în continuare suntem cu un deficit mare.
Am ajuns anul trecut cu 495 miliarde de Euro a cifrelor de afaceri în România, acești bani au fost impozitati.”, a declarat Paul Butnariu, presedinte Camera de Comerț și Industrie Iasi.

Proiectul Educație și profit a format 356 de studenti prin furnizarea de cursuri de formare profesională din care 228 femei, 102 participanți din mediul rural.

Au fost finanțate 32 de planuri de afaceri finanțate cu maxim 40.000 de euro.

Cele 32 de afaceri au generat până în septembrie 2023, 1,63 milioane de lei. Au fost create 82 locuri de muncă.

Prof. univ. dr. Ștefan Gavril, manager de proiect în cadrul proiectului E-antrenor a declarat:

„Astăzi suntem într-o zi de bilanț, deja sunteți cu toții antreprenori, iar pentru că sunteți aici, înseamnă că aveți succes. Pe primul loc este capacitatea de a crea echipe, eu lucrez cu studenții mei și mă bazez mult pe ei. Acest proiect v-a pus în poziția de pionier în noul tip de societate, societatea ideilor, noi românii avem lucruri foarte bune, dar și lucruri rele. Suntem extrem de buni executanți, din zona lucrurilor rele fac parte neîncrederea. Rolul școlii este de a elimina această neîncredere, prin acest proiect, cei 40.000 de euro v-a dat încredere”.

În cadrul proiectul E-antreprenor au fost 33 de afaceri înființate.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments