[ad_1]
Temperaturile medii vor fi în general peste cele normale pentru această perioadă, se arată în prognoza pe patru săptămâni publicată vineri de Administrația Națională de Meteorologie.
Săptămâna 29.08.2022 – 05.09.2022
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.
Regimul pluviometric va fi excedentar în toată țara, dar mai ales în zonele montane.
Săptămâna 05.09.2022 – 12.09.2022
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.
Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile nordvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.
Săptămâna 12.09.2022 – 19.09.2022
Temperaturile medii se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice.
Regimul pluviometric va avea o tendință excedentară în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.
Săptămâna 19.09.2022 – 26.09.2022
Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale.
Cea mai gravă secetă din China, din istoria recentă
Un val de căldură de o lună și un nivel record de precipitații au dus la o secetă fără precedent de-a lungul Yangtze, cel mai lung râu din China. Lacurile și afluenții s-au retras ca urmare a secetei, expunând albiile râurilor și chiar o sculptură în piatră budistă veche de 600 de ani și stânci sub faimosul Pavilion Guanyin, în Wuhan, provincia Hubei.
Nivelurile scăzute ale râurilor au redus capacitatea hidrocentralelor din zonă de a genera energie. Măsurile de urgență impuse pentru economisirea energiei electrice includ închiderea fabricilor, magazinele care reduc orele de deschidere și clădirile de birouri care opresc aerul condiționat – toate ca răspuns la dublul zgomot al cererii mari de energie electrică și al producției scăzute.
În orașele mari situate de-a lungul râului, Shanghai își stinge celebrele lumini de pe malul apei, iar orașul Luzhou stinge luminile stradale noaptea, în încercarea de a reduce presiunea asupra rețelei electrice. Precipitațiile de vară în bazinul fluviului Yangtze sunt cele mai scăzute de când au început înregistrările în 1961, potrivit Ministerului Resurselor de Apă din China.
[ad_2]