[ad_1]
Victor Socaciu are COVID-19! Duminică, 11 aprilie 2021, interpretul de muzică folk Victor Socaciu a fost internat de urgență, din cauza infecției cu noul coronavirus. Starea acestuia este gravă, fiindu-i afectați plămânii.
Victor Socaciu are mai multe probleme de sănătate. Artistul are diabet și a suferit în urmă cu mai bine de zece ani o intervenție de transplant de rinichi.
Cine este Victor Socaciu
Victor Socaciu, în vârstă de 68 de ani, este un autor român de muzică folk, realizator de emisiuni de televiziune, fost parlamentar și fost diplomat.
El debutează pe scenă în anul 1970 cu trupa rock Zodiac. Trei ani mai târziu, activează în cadrul Cenaclului Dacia Felix din Centrul Universitar Brașov iar primele sale cântece folk sunt „Trenul”, „Ținta”, „Între bine și rău”, „Sub scutul amurgulu”, cântând în mediul studențesc. Ulterior, cariera sa înflorește, debutând în Cenaclul Flacăra, pe scena Teatrului Național cu piesa „Ținta ”. În anii 1975 și 1976 debutează în radio cu piesa „Nălucile amintirilor”, respectiv în televiziune cu piesa „Oltule”.
Între anii 1983 și 1985, Victor Socaciu devine membru al Cenaclului „Serbările Scânteii Tineretului” și semnează muzica spectacolelor „Tinerețe fără bătrânețe” de Eduard Covali – Teatrul Dramatic Brașov și „Caii liberi” – Teatrul Dramatic Târgu Mureș. Câțiva ani mai târziu, artistul semnează coloana sonoră a spectacolului de muzică și poezie „Muntele dragostei” (alături de Leopoldina Bălănuță ) la Teatrul „Ion Creangă” din București.
Victor Socaciu devine producător al Festivalului Național – Concurs de muzică folk „Om Bun” și al Festivalului Național – Concurs „Cântecul de dragoste” în parteneriat cu Ministerul Culturii și Cultelor, Televiziunea Română și Radio România Actualități.
Între anii 1997 și 1999, Socaciu devine realizator al emisiunii săptămânale „Vănare de vânt” pentru TVR și al emisiunii „Insula Copiilor” la Național TV. De asemenea, el semnează genericele mai multor emisiuni radio și televiziune printre care: „Omul chitară ”, „Oameni de zăpadă ”, „Ceaiul de la ora 5 ”, „Insomniile Corinei ”, „Cazuri și necazuri în dragoste ”, „Vânare de vânt ”, „Arca Marinei ”, „Personalul de Costinești ”, „Bun de tipar ”, „Tunelul timpului ”, „Mulțumesc ”, Ora fără catalog ”, „Ne vedem la TVR”, „E ora ta”.
Victor Socaciu a suferit o intervenție de transplant de rinichi. Victor Socaciu are COVID-19
În anul 2009, artistul a suferit o intervenție chirurgicală la Institutul de Transplant Renal din Cluj, în urma căreia a primit doi rinichi. Acesta a fost acuzat de către ministrul Sănătății de la acea vreme, Vlad Voiculescu, că ar fi primit tratament preferențial din partea medicului Mihai Lucan.
„Am făcut o analiză la domnul profesor Lucan şi după câteva luni am fost chemat pentru că se ivise ocazia transplantului şi s-a constatat că era o foarte bună compatibilitate. Ca atare, am fost operat. Asta e tot. Nu e vorba de niciun tratament preferenţial. Domnul ex-ministru ar trebui să aibă şi probe, pentru că aşa este deontologic. Dar văd că în România nu mai este nevoie de probe. Se pare că unii oameni vor să iasă în spaţiul public agăţându-se de nume mai cunoscute”, a declarat Victor Socaciu, citat de Mediafax.
Iată afirmaţiile fostului ministru al Sănătăţii de la acea vreme și actual ministru pe același domeniu, Vlad Voiculescu, făcute printr-o postare pe Facebook:
„Nu există mulţi medici sau mulţi pacienţi ai domnului Lucan care să nu fi ştiut cum stau lucrurile. Ceea ce nu ştiu mulţi este că POLITICIENI şi de OAMENI CU INFLUENŢĂ ai ultimilor 27 de ani au ştiut şi au profitat de serviciile preferenţiale ale domnului profesor, pentru ei înşişi sau pentru apropiaţi; Domnul Alexandru Arşinel (actor, membru UNPR) şi domnul Victor Socaciu (deputat PSD la acea dată) sunt doar două exemple. Sunt sute altele”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Vlad Voiculescu.
[ad_2]