VIDEO! Tim Cahill si-a anuntat retragerea din fotbal. Iata golul de la Campionatul Mondial pentru care a ramas în memoria fanilor

297Tim Cahill (39 de ani), cel mai bun marcator din istoria nationalei Australiei, si-a anuntat retragerea din activitatea de fotbalist profesionist.

Atacantul mai are contract cu formatia indiana Jamshedpur FC pâna la finalul lunii martie, însa acesta a recunoscut ca îsi va încheia acum cariera: „Nu voi mai continua, sunt batrân pentru fotbal. Mi-ar fi placut sa mai joc, dar am 39 de ani, am avut o perioada buna de sase luni în India. Acum sunt interesat de televiziuni, voi începe si pregatirile pentru a-mi lua licenta A si voi petrece mai mul timp cu familia. A fost senzational sa joc pe patru mari continente. Am avut o cariera uriasa si sunt foarte recunoscator”, a spus Cahill, pentru Optus Sport.

În cariera sa, Cahill a mai evoluat pentru Sydney United, Milwall, Everton, New York Red Bulls, Shanghai Shenshua, Zhejiang Greentown si Melbourne City. În Premier League, acesta a evoluat în 226 de partide, reusind 56 de goluri.

Atacantul a participat la patru Campionate Mondiale alaturi de Australia, în 2006, 2010, 2014 si 2018, ramânând în memoria fanilor pentru golul marcat la turneul final din 2010, contra Olandei, scor 2-3. În total, Cahill a îmbracat de 108 ori tricoul Australiei, marcând 50 de goluri.


Sursa: bzi.ro