duminică, ianuarie 19, 2025
AcasăCulinarVin de măceșe fără zahăr. Cum să depozitezi corect mustul obținut?

Vin de măceșe fără zahăr. Cum să depozitezi corect mustul obținut?

[ad_1]

Un vin de măceșe fără zahăr este aromat și extrem de recomandat pentru întărirea organismului. Toată lumea cunoaște beneficiile acestuia. De cele mai multe ori bobițele de măceșe le uscăm, apoi le punem la macerat și le bem cu miere pentru a întări sistemul imunitar și a restabili metabolismul.

Pentru a pregăti un astfel de vin veți avea nevoie de 3 kg li măceșe, apa aproximativ 10 litri și 250 gr de struguri. Pentru a face vinul, trebuie să culegem fructele în pădure, înainte de îngheț. După care pregătiți restul ingredientelor, nu spălați măceșii, tăiați-i fără sâmburi. Puteți folosi un blender în acest scop.

Vin de măceșe fără zahăr. Cât timp trebuie ținut amestecul într-un loc întunecat?

Pentru a pregăti vinul se toarnă întâi de toate 2 litri de apă într-o oală, se aduce la fierbere și se fierbe timp de 5 minute, amestecând constant și îndepărtând spuma albă. Se răcește siropul la temperatura camerei. Într-un recipient din sticlă cu gât larg, se adaugă măceșele, apa rămasă și strugurii zdrobiți și nespălați, ultimul ingredient conținând drojdia  necesară pentru fermentare.

Se amestecă consistența, se pune un tifon și se lasă într-un loc întunecat și cald timp de 3-4 zile. Se amestecă o dată pe zi. Dacă amestecul dă semne de fermentație, turnați-l într-un bol de fermentare, umpleți-o până la maximum 2/3 și puneți o capcană. Capcana constă dintr-o mănușă de cauciuc cu o gaură în deget pentru a elimina dioxidul de carbon.

Se pune sticla într-un loc întunecat, la 18-25°C. După 7 zile, se filtrează mustul prin tifon pentru a separa maceratul, adică partea solidă. Adăugați doar un pic de zahăr la sucul fermentat și reintroduceți sigiliul de apă. Astfel se procedează și cu ceaiul de soc.

Când încetează vinul să bolborosească? În cât timp acesta poate fi consumat?

După 4-6 săptămâni, apa de etanșare va înceta să mai bolborosească, mănușa se va dezumfla, va apărea un sediment pe fundul vasului, iar vinul însuși va deveni vizibil mai curat. Acest lucru înseamnă că fermentația activă s-a încheiat și este timpul să se treacă la etapa următoare.

Astfel, scurgeți vinul proaspăt fermentat printr-un tub într-un alt recipient curat. Dacă se dorește, se adaugă mai mult zahăr după gust sau se completează cu vodcă în cantitate de 12-15% din volum. Lăsați vinul să se maturizeze timp de 2-3 luni într-un loc răcoros.

După 2-3 luni, se toarnă vinul de pe drojdie în sticle pregătite, apoi se închide cu dopuri de plută. Se păstrează în frigider sau în pivniță. La o temperatură de 15°C, veți avea un termen de valabilitate de 2 ani, obținând 7-8 litri de vin de trandafir de casă cu o tărie de 11-13 grade. Vinul are o culoare chihlimbarie, o aromă de fructe și un gust ușor acrișor.

Un vin de măceșe fără zahăr îmbunătățesc elasticitatea vaselor de sânge. Însă este important să știi că doar fructele mari și coapte, de culoare roșu închis, sunt potrivite pentru producerea vinului. În primul rând, sortați boabele și îndepărtați cele care sunt putrede sau mucegăite. Chiar și o singură boabă stricată poate strica un întreg lot de vin. Păstrați sticlele perfect curate și uscate, deoarece altfel mustul se poate infecta cu bacterii patogene.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments