joi, ianuarie 16, 2025
AcasăCulinarVin făcut cu apă și zahăr. Cât de bun este vinul obținut...

Vin făcut cu apă și zahăr. Cât de bun este vinul obținut prin această metodă de pregătire?

[ad_1]

Multe persoane nu cunosc că vinul este făcut cu apă și zahăr. În plus, vinul este obținut prin fermentarea zahărului prezent în fructe sau în alte surse de carbohidrați. Procesul de fermentație presupune transformarea zahărului în alcool și dioxid de carbon sub acțiunea drojdiilor. Prin urmare, zahărul este un ingredient cheie în producerea vinului, dar nu este adăugat separat, ci este deja prezent în materia primă folosită pentru vinificație.

Pentru a face vin, se folosesc în general struguri sau alte tipuri de fructe care conțin zahăr natural. Nu se adaugă direct apă și zahăr pentru a face vin, deoarece zahărul adăugat în acest mod nu ar duce la un proces de fermentație controlat și autentic, ci mai degrabă la un lichid îndulcit. În procesul tradițional de vinificație, strugurii sunt zdrobiți pentru a elibera sucul, care conține zahărul natural. Apoi, drojdiile naturale sau adăugate inițiază fermentația, în care zahărul din suc este transformat în alcool. Procesul poate dura săptămâni sau luni, în funcție de tipul de vin și condițiile de fermentație.

Vin făcut cu apă și zahăr. Cum să pregătești băutura acasă?

Este important de menționat faptul că fabricarea de vin la domiciliu doar cu apă și zahăr nu va produce un vin de calitate comparabil cu vinurile obișnuite făcute din struguri sau alte fructe. Acest tip de „vin” obținut din apă și zahăr este de obicei cunoscut sub numele de „vin de zahăr” sau „vin de bucătărie” și nu oferă gustul și calitatea vinului tradițional.

Pentru a pregăti acest vin veți avea nevoie de zahăr, apă, drojdie pentru fermentație (poate fi drojdie pentru pâine sau alte tipuri de drojdie), un recipient de fermentație (cub sau sticlă) și un balon sau capac pentru fermentație. De asemenea, veți avea nevoie de instrumente pentru măsurare (căniță, lingură) și de un filtru sau tifon pentru separarea sedimentelor.

Dezinfectați toate echipamentele și recipientele folosite pentru a evita contaminarea. Într-un recipient, dizolvați zahărul în apă caldă până când obțineți un amestec dulce. Cantitatea de zahăr depinde de gustul dorit, dar trebuie să fie destul de mare pentru a susține procesul de fermentație.

În ce moment trebuie adăugată drojdia în licoare?

Lăsați amestecul de apă și zahăr să se răcească la temperatura camerei. Adăugați drojdia în amestecul de apă și zahăr și amestecați bine. Puneți amestecul în recipientul de fermentație și sigilați-l cu un balon sau capac special pentru fermentație. Acest lucru va permite eliberarea dioxidului de carbon rezultat în timpul fermentației.

Lăsați recipientul într-un loc cald și întunecat și lăsați fermentația să aibă loc. Acest proces poate dura câteva săptămâni. După ce fermentația este completă, gustați „vinul” obținut. Rețineți că gustul va fi diferit de cel al vinului obișnuit și poate fi foarte dulce din cauza zahărului. Filtrați lichidul pentru a îndepărta orice sedimente și particule rămase.

Este important să rețineți că un vin făcut cu apă și zahăr nu va fi un alcool de calitate superioară sau autentică, ci mai degrabă o băutură fermentată dulce cu alcool. Dacă sunteți interesat să faceți vin de calitate, vă recomand să vă concentrați pe utilizarea strugurilor sau altor fructe pentru a obține rezultate mai satisfăcătoare și autentice.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments