Visul unui american în România. A venit să-şi vadă iubita, dar a fost oprit de poliţişti la Aeroportul din Cluj. Iubita: „Îl aștept cu vinete!”

191


Se spune că dragostea învinge orice obstacol, dar nu şi pandemia. Au simţit-o pe pielea lor doi tineri îndrăgostiţi, o clujeancă şi un american.

Larisa și Benjamin sperau să se vadă pentru prima dată în carne și oase, după un an de relație online. Totuși, la sosirea pe aeroportul din Cluj, americanului i s-a refuzat intrarea în țară, pe motiv că întâlnirea cu iubita să nu este un motiv justificabil de deplasare.

„Vrei să te căsătorești cu mine în aeroport?”

„Absolut!”

Scenă a avut loc miercuri seara în fața terminalului de sosiri de pe Aeroportul din Cluj. A fost soluția prin care Larisa, o tânără din Dej îndrăgostită de un american, credea că îi poate convinge pe vameși că iubitul ei, Benjamin, poate intra în țară.

Benjamin a fost trimis înapoi în SUA

Bărbatul a plecat din Statele Unite în urmă cu două zile. A zburat fără probleme până în Germania, acolo unde a făcut escală. Dar regulile de alertă de la noi i-au pus capăt călătoriei. Cetățenii străini pot intra în România doar în anumite condiții, iar dragostea nu este pe lista motivelor justificabile.

„El și-a vândut casa, să mă ajute pe mine și pe copilul meu. Asta era prima dată când ne puteam vedea. Ideea era să vină să ne căsătorim, nu avem cum, ne-am căsători și în aeroport dacă se poate. Asta ne dorim, de un an tot pe internet zilnic. Îl aștept cu vinete”, a spus Larisa, conform observatornews.ro

Americanul a fost oprit în zona neutră

Benjamin a fost oprit în zona neutră din aeroport.

„Am testul PCR negativ făcut de mai puțin de 72 de ore și e încă valabil, am scrisoare care dovedește că această călătorie este necesară să te ajut pe tine și scrisoare de invitație”, a spus acesta.

Tinerii au chemat la aeroport chiar și un avocat, însă tot fără succes.

„Cetățeanul străin nu prezintă și nu justifică niciun motiv imperativ care să îi permită intrarea în România, motiv pentru care i-a fost refuzată cererea”, a spus Andreea Lupean, avocată.

Astfel, Benjamin a fost trimis în această dimineață cu primul zbor înapoi în Germania, acolo de unde are cursă spre Statele Unite, potrivit observatornews.ro.


Sursa: bzi.ro